Τουρισμός για όλους: Έως πότε θα χρησιμοποιηθούν τα vouchers – Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση

Τουρισμός για όλους: Έως πότε θα χρησιμοποιηθούν τα vouchers – Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση

Το πρόγραμμα καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022.

Για να δείτε τα ονόματα μπείτε στο vouchers.gov.gr και πατήστε στο «Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων – Κλήρωση 25-07-2022».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και νέα κλήρωση, ώστε επιπλέον 200.000 πολίτες να λάβουν το voucher των 150 ευρώ, που σημειωτέον είναι εξαργυρώσιμο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το ποσό των 150 ευρώ, εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση

Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.