«Τουρισμός για όλους»: Έρχεται νέα κλήρωση στο tourism4all για τα voucher των 150 ευρώ

«Τουρισμός για όλους»: Έρχεται νέα κλήρωση στο tourism4all για τα voucher των 150 ευρώ

Καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής

Στα τέλη του Σεπτέμβρη πρόκειται να γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πότε η νέα κλήρωση

Για την κλήρωση δεν χρειάζεται να γίνει νέα αίτηση στο σύστημα, αφού συνολικά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 1,2 εκατομμύρια πολίτες. Το σύστημα εξάλλου έχει κλείσει.

Η κλήρωση θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα μπορούν οι ωφελούμενοι να εξαργυρώσουν τις επιταγές των 150 ευρώ που θα λάβουν και ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Έτσι, οι νέοι ωφελούμενοι δεν θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους τον Αύγουστο.