Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτές είναι οι λίστες με ξενοδοχεία, δωμάτια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτές είναι οι λίστες με ξενοδοχεία, δωμάτια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Από την 1η Αυγούστου ξεκινά το πρόγραμμα, ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου ισχύουν οι περσινές επιταγές

Ανακοινώθηκαν χθες οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους των 300.000 επιταγών κοινωνικού τουρισμού για το 2022, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκαν τόσο τα τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσο και οι πάροχοι των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5%-12% σε ξενοδοχεία και 3% - 8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους παρόχους Τουριστικών Καταλυμάτων

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη Επιταγή τους και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης της κατηγορίας πολυτέκνων. Η ΔΥΠΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού. Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους παρόχους Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της Επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.