North Evia-Samos Pass: Τι πρέπει να ξέρετε για την έκδοση της άυλης κάρτας για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο

North Evia-Samos Pass: Τι πρέπει να ξέρετε για την έκδοση της άυλης κάρτας για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο

Οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι για τα voucher

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα για τα voucher διακοπών στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Δικαιούχοι είναι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Στο pass περιλαμβάνονται τα εξής: ενοικίαση αυτοκινήτων, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές (από Δήμο σε Δήμο), ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών, μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες, λοιπές μεταφορές, ενοικίαση σκαφών, λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων κλπ. Δεν περιλαμβάνεται η κράτηση και έκδοση ακτοπλοϊκών ή/και αεροπορικών εισιτηρίων από ή/και προς τα επιλέξιμα μέρη της δράσης.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων κάθε φάσης, προσδιορίζονται ως εξής:

  • Φάση 1 (Ιούλιος): από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00μ.μ και μέχρι και το τέλος της ημέρας
  • Φάση 2 (Αύγουστος): από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
  • Φάση 3 (Σεπτέμβριος): από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
  • Φάση 4 (Οκτώβριος): από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρηματικό ποσό που έχει πιστωθεί στην κάρτα, μέχρι την ολοκλήρωση της Φάσης εντός της οποίας έχει υποβληθεί η αίτηση. Π.χ. Αν υποβληθεί αίτηση για την 1η Φάση του Ιουλίου (ημερομηνία υποβολών από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00μ.μ και μέχρι και το τέλος της ημέρας), θα μπορεί να εξαργυρωθεί το North Evia-Samos Pass έως και 31/07/2022.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι επιλεγέντες ως:

  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Τα ποσά

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε τριακόσια (300) ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), πλην της 2ης Φάσης αιτήσεων (Αυγούστου) που ανέρχεται στα διακόσια (200) ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας), πλην της 2ης Φάσης αιτήσεων (Αυγούστου) που ανέρχεται στα εκατό (100) ευρώ.

Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Πώς ενεργοποιείται η κάρτα

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και εγκριθεί, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

  • α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και
  • β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Το North Evia-Samos Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου (ανάλογα με τον επιλεγμένο από τον δικαιούχο προορισμό) και αφορά την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές . Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.