Samos pass: Σε λειτουργία το πρόγραμμα επιδοτούμενου τουρισμού

Samos pass: Σε λειτουργία το πρόγραμμα επιδοτούμενου τουρισμού

Σε ποιους δίνεται η επιδότηση

4.000 «Samos pass» για επιδοτούμενο τουρισμό στην Σάμο εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να εγγραφούν στην σχετική πλατφόρμα που άνοιξε η κυβέρνηση.

Η έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  συγκεκριμένες δαπάνες, τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής. Εκτός από την  Σάμο η κάρτα ισχύει και για τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ευβοίας, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2022.

Η επιδότηση για τους Έλληνες επισκέπτες δίνεται σε εκείνους που έχουν διασφαλίσει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον μήνα Ιούλιο, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χάρης Ζαβουδάκης.

 

Η Σάμος αναμένεται να ανασάνει έπειτα από το πλήγμα που δέχθηκε λόγω της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και από τις πυρκαγιές.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Χρηστινίδης, ξενοδόχος, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη και με τις πτήσεις τσάρτερ γεγονός που κάνει τους επιχειρηματίες να αισιοδοξούν ότι οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν εκείνους του 2019.

Η διανομή των περίπου άνω των 10.000 πάσσων θα ολοκληρωθεί έως και τον Οκτώβριο με στόχο να παραταθεί η τουριστική περίοδος και το φθινόπωρο. Έτσι για τον Ιούλιο δόθηκαν 4.000 κάρτες των 300 €, για τον Αύγουστο 2.025 κάρτες των 200 €, για τον Σεπτέμβριο 3.650 κάρτες των 300 € και 1.000 κάρτες των 300 € για τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά τα κουπόνια τα Κοινωνικού τουρισμού, έχουν παραταθεί τα 10ήμερα έγιναν 12ήμερα και αυτό βοηθά τις οικογένειες με τις αποστάσεις στις μετακινήσεις τους. Όλα τα πληρώνει το κουπόνι που έχει διασφαλίσει ο δικαιούχος εξηγεί ο κ. Χρηστινίδης. Επίσης, η ακτοπλοϊκή εταιρεία που συνδέει την Σάμο με την ενδοχώρα προσφέρει 30% έκπτωση, στους έχοντες κουπόνια.

Όσοι επιλέξουν την Σάμο εκτός από την παραδοσιακή φιλοξενία θα απολαύσουν όλους τους θησαυρούς που προσφέρει το νησί, αρχαιολογικούς, φυσικού κάλους και γαστρονομικούς.

Προϋπόθεση για την χορήγηση του πάσσου είναι οι αιτούντες να μην είναι δικαιούχοι  του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2021-2022.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις επόμενες φάσεις του «Samos pass» μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα:

https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/psephiakes-diakuberneses/eniskhuse-gia-ten-oikonomike-sterixe-tes-touristikes-drasteriotetas-ton-plegeison-periokhon-boreias-euboias-kai-samou-evia-samos-pass