Χαμολιά: Η παραλία της Αττικής που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου

Χαμολιά: Η παραλία της Αττικής που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου

Τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της παραλίας ξεχωρίζουν

Ακόμη κι αν δεν έχεις στο πρόγραμμά σου να φύγεις πολύ μακριά από την Αθήνα, φέτος το καλοκαίρι, οι παραλίες της Αττικής προσφέρονται για αποδράσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες. Μια από τις παραλίες που μαγνητίζει τα βλέμματα και όχι άδικα είναι η Χαμολιά.

Μια παραλία όνειρο της Αττικής που γαληνεύει η ψυχή σου ήδη από τα πρώτα λεπτά που θα βρεθείς εκεί, πόσω μάλλον όταν θα κάνεις μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της. Την χαρακτηρίζουν ως την ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής και όχι άδικα αν και τελευταία έχει γίνει γνωστή οπότε τα σαββατοκύριακα το πιο πιθανό είναι να βρεις αρκετό κόσμο εκεί.

Αρχικά να πούμε πού ακριβώς βρίσκεται η Χαμολιά για να μπορέσεις να καταλάβεις πόσο εύκολη και σύντομη είναι η πρόσβαση εκεί. Πρόκειται για μια παραλία την οποία συναντάμε στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα.

Μια πινακίδα θα σας οδηγήσει σε έναν χωματόδρομο το οποίο πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε σε αυτή την παραλία – όνειρο.

Πρόκειται για έναν ήρεμο και απάνεμο κολπίσκο και ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να κάνουν βουτιές από τα βράχια σαν να είναι αυτοί οι τελευταίοι φυσικοί βατήρες.

Τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της παραλίας ξεχωρίζουν σίγουρα στην Αττική και γι’ αυτό αποκαλείται για διαμάντι για την περιοχή, όπως αναφέρει το exploringgreece.