Αυτές είναι οι τρεις πιο πολυφωτογραφημένες ελληνικές παραλίες στο Instagram

Αυτές είναι οι τρεις πιο πολυφωτογραφημένες ελληνικές παραλίες στο Instagram

Ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές

Η εταιρία που διοργανώνει πολυτελή ταξίδια ανά τον κόσμο, The Thinking Traveller, βρήκε όχι μόνο την ευρωπαϊκή παραλία με τις περισσότερες αναρτήσεις στο Instagram, αλλά και ακόμα 14 παραλίες που πρωταγωνιστούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία εξέτασε υπάρχοντα άρθρα σχετικά με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη συνδυαστικά με τα δεδομένα των hashtags του Instagram για να ανακαλύψει τον επόμενο, παραθαλάσσιο προορισμό, ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές.

Η πιο φωτογραφημένη παραλία της Ευρώπης στο Instagram

Την κορυφή της λίστας με 406.321 posts στο Instagram κατέκτησε η Étretat Beach στη Νορμανδία της Γαλλίας. Μία παραλία με λευκά βότσαλα/πέτρες, τρεις καμάρες, απόκρημνα βράχια και σμαραγδένια νερά.

 

Η περισυλλογή των βοτσάλων της είναι σήμερα παράνομη, καθώς οι τουρίστες συνήθιζαν να μαζεύουν τα βότσαλα τόσο από την αμμουδιά, όσο και από τον βυθό της θάλασσας με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν μόνο από την ακτή πάνω από ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα βοτσάλων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όπως διαβάζουμε στο Travel + Leisure, η περιοχή ήταν κάποτε ψαροχώρι και μετέπειτα έγινε τόπος εξορίας ζωγράφων, συγγραφέων και ποιητών στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι τρεις πιο δημοφιλείς ελληνικές παραλίες στο Instagram

Στη λίστα του The Thinking Traveller περιλαμβάνονται και τρεις ελληνικές παραλίες – όλες μας ταξιδεύουν στα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Την 5η θέση κέρδισε το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου με 80.824 αναρτήσεις στο Instagram.

Στην 10η θέση βρέθηκε το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας με 55.496 αναρτήσεις, με την παραλία του Μύρτου να ακολουθεί στη 12η θέση με 52.465 αναρτήσεις.

To top 15 των παραλιών της Γηραιάς Ηπείρου:

Η Durdle Door του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε στη 2η θέση, η La Pelosa στη Σαρδηνία της Ιταλίας στην 3η θέση, η Torre Lapillo στην Πούλια της Ιταλίας στην 4η θέση, η Cala Luna στη Σαρδηνία της Ιταλίας στην 6η θέση, η Punta Prosciuto στο Σαλέντο της Ιταλίας στην 7η θέση, η La Concha στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας στην 8η θέση, η Playa de Muro στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, η Kynance Cove στο Κόρνγουελ του Ηνωμένου Βασιλείου στην 11η θέση, η Cala Goloritzé στη Σαρδηνία της Ιταλίας στην 13η θέση, η Playa de Alcúdia στη Μαγιόρκα της Ισπανίας στην 14η θέση και η Torre Guaceto στο Μπρίντιζι της Ιταλίας στην 15η θέση.

Η γειτονική Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τις περισσότερες, έξι για την ακρίβεια, παραλίες στη λίστα του The Thinking Traveller.

Παρακαλούμε περιμένετε ...