Το εντυπωσιακό φαινόμενο στον Αργοσαρωνικό με τα «παγωμένα κύματα»

Το εντυπωσιακό φαινόμενο στον Αργοσαρωνικό με τα «παγωμένα κύματα»

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Όσα μέρη κι αν επισκεφθείς στην Αττική, πάντα θα σε εκπλήσσουν εικόνες, ειδικά όταν τις βλέπεις από ψηλά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να εντοπίσεις διάφορα σημεία και φαινόμενα που δεν φανταζόσουν ότι υπήρχαν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα «Παγωμένα Κύματα», ένα ιδιαίτερο φαινόμενο στην Αττική που είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό και ενδεχομένως να μην γνώριζες ως τώρα.

Το φαινόμενο στο οποίο αναφερόμαστε συμβαίνει στον Αργοσαρωνικό και οι εικόνες από ψηλά είναι σίγουρα σπάνιες. Μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει «Παγωμένα Κύματα» και δικαιολογημένα μιας και έτσι μοιάζουν.

Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω, στο βίντεο του καναλιού haanity του Youtube είναι πραγματικά ιδιαίτερες και καθόλου συνηθισμένες. Όπως θα δείτε, τα αβαθή νερά και τα ρεύματα έχουν δημιουργήσει μέσα στη θάλασσα σαν μικρούς λοφίσκους άμμου οι οποίοι έχουν πάρει μια ξεχωριστή μορφή που τα κάνει να μοιάζουν σαν «Παγωμένα Κύματα». Αν παρατηρήσεις από ψηλά, θα δεις ότι όσο κι αν κινείται η θάλασσα από πάνω τους, αυτά τα κύματα μοιάζουν να παραμένουν ακίνητα, σχηματίζοντας έναν διάδρομο με λευκή άμμο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το τιρκουάζ που κάνει το φαινόμενο ονειρικό.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε μια περιοχή ανάμεσα στο Αγκίστρι και στην Αίγινα στον Σαρωνικό Κόλπο πολύ κοντά στη νησίδα Μετώπη.

Από κάποιους θεωρείται ότι τα αβαθή γύρω από τη νησίδα Μετώπη κάποτε ήταν στεριά η οποία συνδεόταν με το Αγκίστρι και με την Αίγινα, αλλά μετά από αιώνες καταβυθίστηκαν, όπως αναφέρει το exploringgreece.