Η κρυμμένη γαλάζια… φαβέλα στην καρδιά της Βουλιαγμένης

Η κρυμμένη γαλάζια… φαβέλα στην καρδιά της Βουλιαγμένης

Μια παραγκούπολη σε ένα από τα πιο ακριβά θέρετρα της Αττικής

Όλοι οι κάτοικοι της Αττικής έχουν επισκεφθεί την Βουλιαγμένη, αλλά ίσως δεν έχουν προσέξει μια περιοχή, όπου ο οικισμός θυμίζει περισσότερο φαβέλα της Βραζιλίας. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και μια άγνωστη γωνιά των νοτίων προαστίων. Ο λόγος για τις λεγόμενες «παράγκες της Βουλιαγμένης», την άγνωστη γαλάζια… φαβέλα της Αττικής. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια γειτονιά που δεν έχει πια ζωή αλλά κάποτε αποτέλεσε παραθεριστικό θέρετρο. Οι εικόνες από ψηλά, που θα δείτε παρακάτω, δίνουν μια εικόνα που οι περισσότεροι ίσως να μην έχουν ξαναδεί…

Οι «παράγκες της Βουλιαγμένης»

Μια παραγκούπολη στην καρδιά της Βουλιαγμένης που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν την συνοικία ως Παράγκες. Είναι ένας μικρός παράδεισος της Αττικής με πρόσβαση στη θάλασσα που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Στην πραγματικότητα, οι παράγκες της Βουλιαγμένης κρύβουν από πίσω τους μεγάλη ιστορία καθώς στην ουσία πρόκειται για εγκαταλελειμμένο παραθεριστικό οικισμό, τονίζεται στο exploringgreece.tv.

Είναι μια συνοικία γεμάτη πεύκα στην οποία βλέπει κανείς δεκάδες ξύλινα σπιτάκια. Κάποια θα τα δεις σε καλύτερη κατάσταση ενώ κάποια έχουν υποστεί πολλές ζημιές. Τα πιο… τυχερά από αυτά έχουν ακόμη και θέα και πρόσβαση στη θάλασσα. Κάποτε τα οικήματα αυτά είχαν μόνιμους ενοίκους ενώ σήμερα αποκαλούνται οι παράγκες της Βουλιαγμένης και αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν αξιοθέατα. Μπορείς απλώς να πας ως εκεί για να απολαύσεις τη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Όσον αφορά την ζωντανή τους περίοδο, οι «παράγκες της Βουλιαγμένης» λειτούργησαν στην πραγματικότητα από το 1944 μέχρι τις αρχές του 2000. Κάθε χρόνο, τα ξύλινα σπίτια έβγαιναν σε πλειστηριασμό για εκμίσθωση ως εξοχικές κατοικίες. Ωστόσο, σήμερα, αυτές οι ξύλινες παράγκες με την μεγάλη ιστορία, έχουν αφεθεί στο έλεος της φθοράς του χρόνου. Πάρτε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού UpStories στο Youtube.

Οι ιδιαίτερες γωνιές της Αττικής

Εκτός από τις παράγκες της Βουλιαγμένης, η Αττική είναι γεμάτη ιδιαίτερα και άγνωστα αξιοθέατα και τοποθεσίες. Εκεί βρίσκεται, εξάλλου, το αρχαιότερο ελληνικό θέατρο το οποίο είναι περίπου 40 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Γνώριζες, επίσης, για το άγνωστο σχολείο-φάντασμα στην Αττική που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ή για την Λυχνοσπηλιά της Αττικής με τη μεγάλη ιστορία; Ενδιαφέροντα μέρη που ενδεχομένως να έχεις προσπεράσει κάποιες φορές χωρίς να το γνωρίζεις. Η Αττική, εξάλλου, αποτέλεσε και το κατάλληλο σκηνικό για πολλές ταινίες του ξένου και ελληνικού κινηματογράφου. Γνώριζες για παράδειγμα, το μέρος της Αττικής που γυρίστηκε η θρυλική σκηνή καταδίωξης της ταινίας με τους Μπελμοντό και Ομάρ Σαρίφ; Υπάρχουν πολλά πράγματα που αν τα μάθεις είναι σίγουρ ότι θα συναρπάσουν.