Το ελληνικό νησί που θυμίζει Καραϊβική και είναι μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα

Το ελληνικό νησί που θυμίζει Καραϊβική και είναι μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα

Μια τοποθεσία όνειρο - Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι αποδράσεις στη θάλσσα αποτελούν πιο συχνό φαινόμενο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Ακόμη και αρκετά κοντά στην Αθήνα, μπορείς να βρεις μικρές οάσεις και μέρη που πιθανόν δεν γνώριζες. Που μοιάζουν με τροπικά νησιά του εξωτερικού και εξωτικές οάσεις. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα κοντινό στην Αθήνα νησί το οποίο είναι ανέγγιχτο και πανέμορφο. Οι εικόνες που θα δεις παρακάτω, από ψηλά θα σε καθηλώσουν. Είναι η Μεγαλόνησος στους Πεταλιούς Ευβοίας που σίγουρα ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Μαγικό νησί

Πεταλιοί βρίσκονται σε απόσταση μόλις μισής ώρας από την Αθήνα πηγαίνοντας με σκάφος ή μιάμιση ώρα αν πας πρώτα στην Εύβοια. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μικρή… γειτονιά νησιών, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Δεν χαρακτηρίζουν τυχαία την περιοχή ως… Καραϊβική της Ελλάδας. Η Μεγαλόνησος είναι ένα από τα εξωτικά νησιά που αξίζει να κάνεις τις βουτιές σου αν βρεθείς εκεί με σκάφος. Στη δυτική πλευρά του νησιού Μεγαλόνησος βρίσκεται ένας πανέμορφος και γραφικός όρμος που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί του εξωτερικού, περιγράφεται στο exploringgreece.tv.

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά είναι το βασικό χαρακτηριστικό το οποίο θα συναντήσεις. Εκεί που μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου. Πετώντας από ψηλά, μπορεί να δει κανείς ακριβώς τι βρίσκεται πάνω στο εξωτικό αυτό νησί δίπλα στην Αθήνα. Από τη μια θα δεις τις αμμοθίνες στην παραλία και από την άλλη, δίπλα σε αυτήν θα αντικρίσεις ερείπια κτιρίων από την εποχή της Τουρκοκρατίας, στα οποία διέμενε το χαρέμι του Ομέρ, πασά της Καρύστου. Πρόκειται για ένα πραγματικό μαγικό νησί.