Ο καταρράκτης της Αττικής που είναι ένας επίγειος παράδεισος

Ο καταρράκτης της Αττικής που είναι ένας επίγειος παράδεισος

Μία μονοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα

Ακόμη κι αν δεν κάνεις μια απόδραση μακριά από την Αθήνα, η Αττική σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μονοήμερες αποδράσεις, ιδανικά το σαββατοκύριακο ή και τις καθημερινές, αν έχεις χρόνο και διάθεση. Υπάρχουν και μερικές γωνιές που σίγουρα σου κλέβουν την καρδιά και τις επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο καταρράκτης της Αττικής ο οποίος είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μιλάμε, φυσικά, για τον καταρράκτη Βαλανάρη στην Πεντέλη που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φήμη και όλο και περισσότερους επισκέπτες, και όχι άδικα.

Στην Πεντέλη, λοιπόν, θα βρεις μια από τις μικρές αλλά ταυτόχρονα μεγάλες οάσεις της Αττικής. Το ρέμα στο οποίο βρίσκεται ο καταρράκτης Βαλανάρη θα ακούσεις να το αποκαλούν και λυκόρεμα. Πρόκειται για ένα σημείο στο Ντράφι της Πεντέλης που είναι ό,τι πρέπει για περπάτημα και χαλάρωση δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Ένας επίγειος παράδεισος, πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Γιατί ονομάζεται Βαλανάρης; Το όνομά του το πήρε από το δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους. Το ρέμα του Βαλάναρη ξεκινά στην πραγματικότητα από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων.

Η Πεντέλη είναι ιδανικός προορισμός, αν θες να κάνεις μια σύντομη βόλτα εντός Αττικής, χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο και καύσιμα. Είναι ιδανικά για βόλτα, πεζοπορία και χαλαρό καφέ στην πλατεία κάτω από τον ήλιο. Φυσικά στην Πεντέλη βρίσκεται και η περίφημη σπηλιά του Νταβέλη που είναι γεμάτη θρύλους και μυστήρια. Αν βρεθείς για βόλτα στην περιοχή, μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα και στο εκκλησάκι στην Πεντέλη που έχει θέα την Αθήνα… στο πιάτο. Ένα σημείο που δεν είναι γνωστό σε πολλούς και όμως θα σε εντυπωσιάσει.

Ο καταρράκτης Βαλανάρη είναι μόνο η αφορμή για να ξεκινήσεις μια βόλτα στο βουνό της Αττικής που θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες και εμπειρίες, όπως αναφέρει το exploringgreece.