Φράγμα Θησαυρού: Ο λόγος που ξεχωρίζει και η άγνωστη πρωτιά

Φράγμα Θησαυρού: Ο λόγος που ξεχωρίζει και η άγνωστη πρωτιά

Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια;

Υπάρχουν μέρη της Ελλάδας που δεν είναι τόσο γνωστά και φημισμένα αλλά διαθέτουν μοναδική ομορφιά και σπάνια χαρακτηριστικά. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν μερικά από αυτά τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.

Ένα από αυτά είναι το φράγμα του Θησαυρού που έχει κάτι ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Αν βρεθείς στη Δράμα, στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το Φράγμα του Θησαυρού.

Το Φράγμα Θησαυρού βρίσκεται στα ορεινά της Δράμας, σε μια μαγευτική τοποθεσία. Εκεί που καταλαβαίνεις γιατί η φύση θεωρείται και πράγματι είναι ο καλύτερος ζωγράφος. Παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μετά από παρέμβαση του ανθρώπου, έχει καταφέρει να δέσει αρμονικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Έχοντας αφετηρία το Παρανέστι της Δράμας και για να βρεις το φράγμα, θα ακολουθήσεις βορειοδυτική πορεία και αντίθετα από την ροή του ποταμού Νέστου. Σε κάποιο σημείο, λοιπόν, θα έχεις την ευκαιρία να δεις ο επισκέπτης θα συναντήσει δύο μοναδικά φράγματα. Το ένα από τα δύο είναι το Φράγμα του Θησαυρού για το οποίο σου μιλάμε.

Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια; Αυτό το Φράγμα, λοιπόν, κλέβει την παράσταση έχοντας μια πρωτιά.

Είναι το μεγαλύτερο λιθόρριπτο φράγμα των Βαλκανίων και ένα από τα ψηλότερα γεωφράγματα της Ευρώπης, όπως αναφέρει το exploringgreece.