Το ελληνικό χωριό που έχει φόντο… το νησάκι του Πλανήτη

Το ελληνικό χωριό που έχει φόντο… το νησάκι του Πλανήτη

Ιδανικός προορισμός για διακοπές

Σε μικρά χωριά σε κάποιο νησί ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, κρύβονται γωνιές με τη δική τους ιστορία και ομορφιά. Γνώριζες για παράδειγμα ότι υπάρχει ένα νησί το οποίο ονομάζεται Πλανήτης και βρίσκεται στο Αιγαίο; Είναι στην πραγματικότητα μια νησίδα που μπορεί να δεις όταν βρεθείς σε ένα χωριό του Αιγαίου και συγκεκριμένα της Τήνου.

Και αυτό είναι ο Πάνορμος! Ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Τήνου που επιλέγεται κάθε χρόνο για διακοπές από παρέες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες.

Το χωριό Πάνορμος στην Τήνο βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και πρόκειται για ένα όμορφο και γραφικό ψαροχώρι. Θα σου κλέψει την καρδιά ένα γραφικό του λιμανάκι και οι βόλτες που θα κάνεις δίπλα στη θάλασσα. Ο Πάνορμος αποτελεί, στην πραγματικότητα, το επίνειο του Πύργου και θεωρείται από τα πιο όμορφα και γραφικά του νησιού. Διαθέτει πεντακάθαρες αμμουδιές και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και ωραίους μεζέδες. Ό,τι πρέπει για χαλαρές μέρες στο νησί της Τήνου. Και όλα αυτά με φόντο το νησάκι του Πλανήτη.

Η νησίδα Πλανήτης είναι ακατοίκητη και βρίσκεται απέναντι από τον Πάνορμο. Πάνω σε αυτήν υπάρχει ένας φάρος ο οποίος κατασκευάστηκε το 1886. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 8 μέτρα αλλά σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος.

Ο Πάνορμος προσφέρει πανοραμική θέα στο νησί Πλανήτης του οποίου είναι άγνωστη η προέλευση του ονόματος. Μια από τις χιλιάδες νησίδες που δημιουργούν έναν πίνακα στο Αιγαίο, όπως αναφέρει το exploringreece.

Οι διακοπές στην Τήνο σημαίνουν εγγυημένα καλές καλοκαιρινές στιγμές ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά. Εκτός από τις πανέμορφες και καθαρές παραλίες, υπάρχουν επίσης και πολλά αξιοθέατα να δεις. Ξεχωρίζει, σίγουρα, ο Βώλακας, το χωριό με τους γρανιτένιους ογκόλιθους και οι θρύλοι που το συνοδεύουν. Εκεί βρίσκεται και το ελληνικό χωριό που που μοιάζει με λαβύρινθο και δεν έχει πλατεία. Ο λόγος για τον Τριπόταμο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις διακοπές στην Τήνο και ο καθένας βρίσκει τον δικό του ανάλογα με το τι τύπος ταξιδιώτη είναι. Ο Πάνορμος είναι μια πολύ καλή επιλογή διαμονής αλλά θα πρέπει να κάνεις εγκαίρως την έρευνά σου γιατί είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές χωριό με θέα… τον Πλανήτη! Μην ξεχάσεις να κάνεις, παράλληλα, και ένα γαστρονομικό ταξίδι με τις περίφημες γλυκές τυρόπιτες!