Η άγνωστη ελληνική παραλία που έκλεψε την καρδιά του κινηματογράφου

Η άγνωστη ελληνική παραλία που έκλεψε την καρδιά του κινηματογράφου

Το χωριό της Μάνης που προκαλεί τον θαυμασμό του επισκέπτη

Η ελληνική φύση, οι μικροί και μεγαλύτεροι οικισμοί έχουν αποτελέσει πολλές φορές το σκηνικό για ταινίες όχι μόνο ελληνικής παραγωγής και διεθνών. Μια τέτοια περίπτωση την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν είναι μια παραλία και ένας οικισμός στη Μάνη τα οποία πρωταγωνίστησαν στον διεθνή κινηματογράφο. Πρόκειται για την Αλύπα εκεί στην λακωνική Μάνη που προκαλεί δέος ακόμη και όταν την βλέπεις μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Δεν επιλέχθηκε τυχαία για να είναι το σκηνικό για μια κινηματογραφική παραγωγή. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό χωριό που προκαλεί τον θαυμασμό του επισκέπτη.

Κάπου εκεί, στη Λακωνική Μάνη, επιμελώς από τη φύση κρυμμένη ανάμεσα στα κατακόρυφα επιβλητικά βράχια βρίσκεται η μανιάτικη παραλία που έγινε σκηνικό για τον διεθνή κινηματογράφο. Πρόκειται για μια γαλαζοπράσινη παραλία τριγυρισμένη από πυργίσκους της λακωνικής Μάνης που δημιουργούν ένα σκηνικό μυστηριακό. Αποτελώντας το επίνειο της Μάνης, το πανέμορφο αυτό φυσικό λιμάνι με τον μικρό προβλήτα κάποτε εξυπηρετούσε τη θαλάσσια συγκοινωνία με το Γύθειο και στη συνέχεια με το λιμάνι του Πειραιά. Και όλα αυτά αναλογιζόμενος κανείς ότι δεν υπήρχε κανονικό οδικό δίκτυο για να μπορούν να γίνουν οι μετακινήσεις μεταξύ άλλων περιοχών, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Αυτή, λοιπόν, η παραλία αποτέλεσε τη δεκαετία του ’80 το σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη, Tempest. Σε αυτό τον υπέροχο κολπίσκο με τα κρυστάλλινα νερά και τα ολόλευκα βότσαλα, οι σκηνοθέτες βρήκαν το ιδανικό φόντο για την ταινία. Αρκετά χρόνια αργότερα, μάλιστα, στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας έγιναν τα γυρίσματα γνωστού διαφημιστικού για την ελληνική τηλεόραση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέχθηκε αυτό το σημείο μιας και η μαγεία της φύσης και η ηρεμία καθιστούν τον οικισμό και την παραλία έναν παραδεισένιο τόπο.

Αν βρεθείς στην περιοχή, αξίζει μια βόλτα στην παραλία της Αλύπας, και αν ο καιρός το επιτρέπει, μια βουτιά στα νερά της.