Το «φιόρδ» της Ελλάδας που καταλήγει σε ένα γραφικό λιμάνι

Το «φιόρδ» της Ελλάδας που καταλήγει σε ένα γραφικό λιμάνι

Προκαλεί θαυμασμό ειδικά όταν το κοιτάς από ψηλά

Και η Ελλάδα έχει τα φιόρδ της και είναι και αυτά εντυπωσιακά άλλα όχι τόσο γνωστά στους ταξιδιώτες.

Ένα από αυτά που προκαλούν θαυμασμό ειδικά όταν τα κοιτάς από ψηλά είναι το φιόρδ της Ρίνας που βρίσκεται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Κάλυμνο. Εκεί που η ακτογραμμή της Ελλάδας έχει δημιουργήσει ένα μνημείο της φύσης που προκαλεί δέος. Το φιόρδ της Ρίνας αποτελεί μια όμορφη αφορμή να ταξιδέψεις έστω και νοητά στην άκρη του Αιγαίου.

Το όμορφο φιόρδ της Ρίνας βρίσκεται, όπως είπαμε στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά. Εκεί είναι το μικρό λιμάνι της Ρίνας που αποτελεί επίνειο του χωριού Βαθύ και βρίσκεται ανάμεσα σε απότομα βράχια, σε ένα πολύ στενό όρμο που ακριβώς το σχήμα του μοιάζει με φιόρδ. Γι’ αυτό και ονομάζεται φιόρδ της Ρίνας. Το μικρό λιμάνι της Ρίνας είναι επίσης και πολύ φιλικό. Εκεί θα δεις από ψαρόβαρκες μέχρι σκάφη αναψυχής. Αποτελεί ένα ιδανικό σημείο για χαλάρωση και περισυλλογή. Θα πιεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα και θα μιλήσεις με τους ντόπιους για ιστορίες από τα παλιά.

Και φυσικά θα σου πουν για το φιόρδ της Ελλάδας, το εντυπωσιακό φιόρδ της Ρίνας. Αν θες τώρα να νιώσεις ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, σκέψου ότι στη Ρίνα μπορείς να κολυμπήσεις σε κολπίσκους με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και να απολαύσεις φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα.

Εκτός όμως από τη θαλασσινή πλευρά της περιοχής, μπορείς να κάνεις βόλτες σε αρχαίους οικισμούς και να γνωρίσεις την πιο παραδοσιακή πλευρά του νησιού, όπως αναφέρει το exploringgreece.