Μια διαφορετική και όμορφη Κυψέλη της Ελλάδας

Μια διαφορετική και όμορφη Κυψέλη της Ελλάδας

Χωριά φωλιασμένα στις πλαγιές των βουνών και μέσα στα δάση

Χωριά φωλιασμένα στις πλαγιές των βουνών και μέσα στα δάση. Πανέμορφες γωνιές της Ελλάδας μέσα στη φύση που γαληνεύουν την ψυχή και το μυαλό σου.

Η Ελλάδα διαθέτει πολλά τέτοια μέρη που είναι ιδανικά αν θες να αποδράσεις και να χαλαρώσεις μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα. Ένα από αυτά είναι το χωριό Κυψέλη στα Τζουμέρκα που δεν γίνεται να μην σου προκαλέσει δέος και θαυμασμό. Η Κυψέλη είναι ένα από τα όχι τόσο γνωστά χωριά της Ηπείρου αλλά που αξίζει την προσοχή σου αλλά και την επίσκεψή σου.

Χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων και σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την Άρτα, βρίσκεται χτισμένο το χωριό Κυψέλη. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και καταπράσινο χωριό, ένα ησυχαστήριο μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Εκτός από τις βόλτες και τις πεζοπορίες στη φύση, στο συγκεκριμένο χωριό θα μπορέσεις να δεις ακόμη και μια παλιά νεροτριβή αλλά και έναν μύλο. Πώς ονομάστηκε όμως Κυψέλη το χωριό; Η παλιά του ονομασία είναι Χώνεψη και αυτή αποδίδεται κυρίως στα δύο συνθετικά «χάος» και «όψη».

Αν βρεθείς στην περιοχή και στο χωριό Κυψέλη, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο του Παντελή Χρ. Καραλή. Εκεί θα βρεις αντικείμενα και υλικό το οποίο ξεπερνά τα 1.800 αντικείμενα ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όπλα, σκεύη αγροτικής ποιμενικής και οικιακής χρήσης αλλά και ενδυμασίες της περιοχής, ξυλόγλυπτα, υφαντά, κεντήματα, νομίσματα, εργαλεία διαφόρων επαγγελματιών και άλλα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στα Τζουμέρκα και να μην γεμίσει το είναι σου φύση και δυνατές εικόνες.

Ένα από τα χωριά που ξεχωρίζουν είναι οι Μελισσουργοί, ένα ειδυλλιακό χωριό από πέτρα και ξύλο. Όπως και οι Καλαρρύτες, το διαμάντι που είναι γαντζωμένο στα Αθαμανικά Όρη. Πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς οι οποίοι είναι ό,τι πρέπει για να ενωθείς με τη φύση και το μυαλό σου να αδειάσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες όλες τις εποχές του χρόνου μιας και έχει αρκετά και οργανωμένα καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Επιπλέον εκεί θα απολαύσεις και πολύ καλές παραδοσιακές γεύσεις.

Ήξερες ότι στα Τζουμέρκα υπάρχει και μια ανεμότρυπα με ιστορία εκατομμυρίων ετών; Θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο της Ελλάδας και η ιστορία του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Αν βρεθείς στην Κυψέλη σίγουρα θα ακούσεις και γι’ αυτό!