Το εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων που σου μένει αξέχαστο και τον χειμώνα

Το εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων που σου μένει αξέχαστο και τον χειμώνα

Ζήσε την εναλλακτική του μορφή

Έχουμε συνδέσει όλοι στο μυαλό μας τα ελληνικά νησιά με το καλοκαίρι, τον ήλιο και τις ατελείωτες ώρες στην παραλία. Στην πραγματικότητα υπάρχει και μια άλλη όψη των νησιών αρκετά γοητευτική που κερδίζει ολοένα περισσότερο τους εναλλακτικούς και όσους αναζητούν διαφορετικές αποδράσεις το χειμώνα.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μας νησιά το χειμώνα είναι και η Νάξος. Το νησί που έχει πολλές επιλογές για διαμονή και να περάσεις καλά ενώ ταυτόχρονα παρά την τουριστική κίνηση, βρίσκεις πάντα τον τρόπο και τα μέρη για να ηρεμείς. Ακόμη και το χειμώνα, το νησί αυτό, η Νάξος έχει τον τρόπο να σου μένει αξέχαστο με τις ομορφιές και τις εμπειρίες που σου προσφέρει.

Η Νάξος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων που δέχεται πλήθος επισκεπτών το καλοκαίρι. Αν όμως θες να δεις την πιο εναλλακτική της μορφή και να την απολαύσεις σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τότε μη διστάσεις να κλείσεις τα εισιτήρια σου το χειμώνα.

Η χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και αύρα που σου προσφέρει το νησί είναι το κάτι άλλο.

Με το που φτάσεις στη Νάξο θα σε υποδεχτεί η περίφημη Πορτάρα. Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού, ένα μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο το οποίο μάλιστα πολύ συγκρίνουν και με το σήμα του National Geographic.

Αυτή η γιγάντια πύλη η οποία θεωρείται ότι είναι αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα ξεκίνησε να χτίζεται τον 6ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο μεγάλης δόξας και οικονομικής ευρωστίας της Νάξου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι που τα στέκια βρίσκονται στην παραλία, το χειμώνα αυτά μεταφέρονται προς τα μέσα. Εκεί θα πιεις καφέ μαζί με τους ντόπιους και θα φας παραδοσιακούς μεζέδες εκεί που συνηθίζουν και εκείνοι. Ίσως το καλύτερο γαστρονομικό ταξίδι στη Νάξο να γίνεται τελικά το χειμώνα.

Φυσικά δε θα λείψει μια βόλτα στην παραλία για περπάτημα δίπλα στο κύμα. Πολύ πιθανόν να πετύχεις έναν αστραφτερό ήλιο και να μην μπορέσεις να αντισταθείς να βάλεις τα πόδια σου στο νερό. Αν τώρα σου αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση, δε θα σου λείψει το χειμώνα στο νησί. Οι κάτοικοι αγαπούν να διασκεδάζουν και το χειμώνα, σε χαμηλότερους ρυθμούς βέβαια από το καλοκαίρι.