Ταξίδι στα χωριά της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες

Ταξίδι στα χωριά της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες

Για να απολαύσεις την ομορφιά του τοπίου και της φύσης θα πρέπει να είσαι καλά εξοπλισμένος

Ο χειμώνας είναι πάντα βαρύς και το θερμόμετρο δείχνει πολλές μέρες του χρόνου κάτω από το μηδέν.

Είναι τα λεγόμενα πολικά χωριά της Ελλάδας των οποίων οι κάτοικοι είναι μαθημένοι στο κρύο και τους παγωμένους δρόμους. Εκτός από κρύο, ωστόσο, διαθέτουν και φυσική ομορφιά και οι εικόνες που σου χαρίζουν μένουν αξέχαστες.

Βωβούσα

Η Βωβούσα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Ηπείρου αλλά και από τα πιο παγωμένα το χειμώνα. Πρόκειται για το χωριό της Ελλάδας που χωρίζεται στην μέση από ένα ποτάμι, τον Αώο και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Πέτρινα κτίσματα, γεφύρια και τρεχούμενα νερά συνθέτουν στο σκηνικό. Το χειμώνα οι ξυλόσομπες καίνε αδιάκοπα λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται ακόμη και την άνοιξη.

Νευροκόπι

Το Νευροκόπι Δράμας είναι από τα χωριά που έχουν συνδεθεί όσο λίγα με το κρύο και τα χιόνια. Ο χειμώνας ξεκινάει νωρίς στην συγκεκριμένοι περιοχή και οι κάτοικοι είναι μαθημένοι σε πολικές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες. Το Νευροκόπι είναι ένας από τους πιο όμορφους δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και αξίζει να βρεθείς εκεί για χαλάρωση και ξεκούραση μακριά από τη βουή των πόλεων. Αν επιλέξεις το χειμώνα θα πρέπει να είσαι σίγουρος και έτοιμος για το κρύο που θα αντιμετωπίσεις το οποίο κινείται συχνά αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός.

Περτούλι

Ένας κλασικός χειμερινός προορισμός αλλά και παγωμένος ταυτόχρονα. Το Περτούλι Τρικάλων είναι από τα χωριά που ξέρουν καλά τι θα πει κρύο και πολικές θερμοκρασίες. Ο ορεινός παράδεισος της Ελλάδας θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ σίγουρο είναι το ατελείωτο παιχνίδι στο χιόνι και οι χαλαρές στιγμές με ζεστή σοκολάτα και θέα το δάσος. Το Περτούλι είναι, επίσης, ένα πολικό χωριό καθώς μπορεί να δεις το θερμόμετρο συχνά να αγγίζει ακόμη και 10 ή 12 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι για να απολαύσεις την ομορφιά του τοπίου και της φύσης θα πρέπει να είσαι και εκεί καλά εξοπλισμένος, όπως αναφέρει το exploringgreece.