Βελούχι: Οι «Άλπεις» της Ελλάδας προσφέρονται για ονειρικές χειμερινές αποδράσεις

Βελούχι: Οι «Άλπεις» της Ελλάδας προσφέρονται για ονειρικές χειμερινές αποδράσεις

Ένας μικρός οικισμός στην Ευρυτανία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο όταν ντύνεται στα λευκά

Ένας μικρός οικισμός στην Ευρυτανία θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι σε ένα αλπικό σκηνικό. Η χειμερινή απόδραση στο Βελούχι είναι ονειρική και συνοδεύεται από πανέμορφα λευκά τοπία που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, περίπου στα 1.800 μέτρα υψόμετρο. Τα τοπία με χιόνι δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό το οποίο δε θες να αποχωριστείς όταν βρεθείς εκεί.

Το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι αποτελεί το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, που ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1974. Εκεί στη θέση «Διαβολότοπος», το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού, με τις πίστες και το σαλέ του είναι ο,τι πρέπει για να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Το Βελούχι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι και είναι εύκολα προσβάσιμο.

Θεωρείται, όπως είπαμε, οικισμός και αναγνωρίστηκε τον Μάρτιο του 1991 οπότε και υπάχθηκε στον τότε Δήμο Καρπενησίου. Κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου θα βρεις καταλύματα για τη διαμονή σου και μάλιστα για όλα τα γούστα. Παραδοσιακά καταλύματα με περισσότερες και λιγότερες πολυτέλειες, ανάλογα με το budget που θες να διαθέσεις. Όπου κι αν επιλέξεις να μείνεις, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις μοναδικές εικόνες από λευκά τοπία και φυσική ομορφιά.

Μια μοναδική εμπειρία που μένει αξέχαστη

Η εμπειρία σου από το Βελούχι θα είναι σίγουρα μοναδική και θα την επαναλάβεις με την πρώτη ευκαιρία. Είναι ένα αλπικό σκηνικό που δεν ξεχνιέται εύκολα!

Εκτός από το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, υπάρχουν πολλά να δεις και να κάνεις σε μια χειμερινή απόδρασή σου στην Ευρυτανία. Και φυσικά το Καρπενήσι είναι στην κορυφή καθώς αποτελεί σταθερή αξία στις χειμερινές αποδράσεις. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η περίφημη Λίμνη Κρεμαστών, ένας υδάτινος παράδεισος που αξίζει να επισκεφθείς. Επίσης, αν βρεθείς στην περιοχή θυμίσου να ψάξεις το χωριό Καλεσμένο.

Πρόκειται για έναν πανέμορφο καταπράσινο οικισμό με το περίφημο λικέρ. Και φυσικά, σπουδαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι και η Μόνη Προυσού. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς και στο χωριό Προυσός από όπου πήρε το όνομά της η μονή, όπως αναφέρει το exploringgreece.