Το ελληνικό χωριό χωρίς ρεύμα που αποτελεί εμπειρία ζωής

Το ελληνικό χωριό χωρίς ρεύμα που αποτελεί εμπειρία ζωής

Πέτρα και ξύλο κυριαρχούν μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στο οποίο οι κάτοικοι έχουν καλλιεργήσει πολλά τμήματα γης

Πέρα από τη φυσική ομορφιά και την ιστορία τους, κάποια χωριά ξεχωρίζουν και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το χωριό Μηλιά στην Κρήτη το οποίο… δεν έχει ρεύμα. Η επίσκεψη εκεί αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής καθώς ζεις πρωτόγνωρες στιγμές μακριά από τη συνηθισμένη καθημερινότητα.

Εκεί θα μεταφερθείς με έναν τρόπο στο παρελθόν απολαμβάνοντας ανέσεις με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, πιο παραδοσιακό.

Στην πραγματικότητα η Μηλιά Χανίων είναι ένα σχετικά καινούριο χωριό το οποίο έχει δημιουργηθεί ικανοποιώντας κυρίως τουριστικούς σκοπούς. Εκεί βρίσκονται δώδεκα πανέμορφα και παραδοσιακά σπίτια τα οποία έχουν βράχους για τοίχους.

Είναι κτίσματα τα οποία είχαν ερημώσει στο παρελθόν και έχουν πλέον αναστηλωθεί. Ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει αυτό είναι απόλυτα παραδοσιακός ενώ χαρακτηριστικός είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αρμονία με τη φύση.

Πέτρα και ξύλο κυριαρχούν μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στο οποίο οι κάτοικοι έχουν καλλιεργήσει πολλά τμήματα γης. Όταν βρεθείς εκεί για διαμονή, θα διαπιστώσεις πως τελικά το ρεύμα δεν σου είναι πάντα απαραίτητο ενώ σίγουρα θα κάνεις και μια αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Αρκεί να σκεφτείς ότι το βραδινό φως σου θα είναι από λάμπες πετρελαίου και το νερό κατευθείαν από την πηγή. Υπάρχει ωστόσο γεννήτρια που χρησιμοποιείται κάποιες ώρες μόνο το χειμώνα το βράδυ. Ό,τι φτάνει στο πιάτο σου θα είναι εκλεκτό προϊόν της κρητικής γης γευστικό και το γαστρονομικό ταξίδι θα σου μείνει αξέχαστο.

Γιατί θα έρθεις σε επαφή με τη φύση στο μέγιστο βαθμό, θα ξεφύγεις από τη βαβούρα και τις υπερβολικές ανέσεις της καθημερινότητας και το βιολογικό σου ρολόι θα συντονιστεί σε άλλους ρυθμούς. Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πλέον διαφορετικές εμπειρίες σε χωριό της Ελλάδας.

Εκτός από το ίδιο το χωριό, τα Χανιά είναι γενικώς ένας προορισμός που προκαλεί ενδιαφέρουσες συγκινήσεις. Εκεί βρίσκεται και το ελληνικό χωριό που δεν έχει δρόμους και είναι πανέμορφο.

Θα δεις, επίσης, πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες καθώς εκεί γυρίστηκε η γνωστή ταινία. Τέλος, μην παραλείψεις να δεις την άγνωστη πλευρά της ιστορικής αυτής πόλης, όπως αναφέρει το exploringgreece.