Το νησί που προσέλκυσε μόλις 45 τουρίστες το 2021 – Είναι πασίγνωστος ταξιδιωτικός προορισμός

Το νησί που προσέλκυσε μόλις 45 τουρίστες το 2021 – Είναι πασίγνωστος ταξιδιωτικός προορισμός

Το 2019 το είχαν επισκεφθεί 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μάλιστα το 2019 προσέλκυσε 6,2 εκατομμύρια ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο (πολλούς και από την Ελλάδα). Όμως, μέσα στο 2021 ο συγκεκριμένος αριθμός περιορίστηκε σε μόλις… 45!

Ο λόγος για το Μπαλί,  της Ινδονησίας αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ασίας, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το CNN το εξωτικό νησί, έκτασης 5.632 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 3,9 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελούσε διαχρονικά έναν αρκετά προσφιλή τόπο διακοπών και χαλάρωσης.

Αμμουδερές παραλίες, γευστικά φαγητά, εξωτικά ποτά, ζεστός καιρός και τροπική βλάστηση συνιστούσαν τα εχέγγυα για ονειρικές διακοπές.

Όμως, το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης άλλαξε άρδην την κατάσταση και το Μπαλί έμεινε τελείως… άδειο από τουρίστες.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αποτέλεσαν τον Νο.1 παράγοντα γι’ αυτό το αρνητικό ρεκόρ, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai ήταν κλειστό στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του 2021.

Οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει τις αφίξεις πτήσεων εξωτερικού, καθώς επέτρεπαν μόνο τις πτήσεις εσωτερικού (κυρίως από την πρωτεύουσα Τζακάρτα).

Η άρση των μέτρων έγινε μόλις τον Οκτώβριο, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι όποιος επιθυμεί ακόμη και σήμερα να επισκεφτεί το Μπαλί, καλείται να πληρώσει 300 δολάρια για βίζα, να υποβληθεί σε αρκετά PCR τεστ και να αγοράσει ένα ειδικό ιατροφαρμακευτικό πακέτο ασφάλισης.

Όσον αφορά τους 45 ξένους ταξιδιώτες που επέλεξαν τον νησί ως τόπο διακοπών, αυτοί ήρθαν κυρίως δια θαλάσσης με ιδιωτικά γιοτ.