Το ελληνικό νησί με το ένα και μοναδικό κτίσμα

Το ελληνικό νησί με το ένα και μοναδικό κτίσμα

Είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται

Γνώριζες ότι υπάρχει στην Ελλάδα η νησίδα Αγία Μαριάνη η οποία έχει επάνω της ένα και μοναδικό κτίσμα; Πού βρίσκεται και ποια είναι η ιστορία της;

Αρκετά πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Μπορείς να πάρεις μια γεύση από το βίντεο που θα δεις παρακάτω και δείχνει αυτό το άγνωστο νησί από ψηλά.

Η Αγία Μαριανή βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών. Πολύ κοντά βρίσκεται η Σαπιέντζα για την οποία σου έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν. Κοιτώντας το από ψηλά θα παρατηρήσεις ότι η Αγία Μαριανή ή αλλιώς Αγία Μαρίνα είναι ένα μικρό, χαμηλό και επίπεδο νησί το οποίο έχει στρογγυλό σχήμα. Πυκνή θαμνώδης βλάστηση το καλύπτει κάνοντας να μοιάζει με έναν μικρό επίγειο παράδεισο.

Στο ψηλότερο σημείο του νησιού, θα δει κανείς αν βρεθεί εκεί και το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει. Ο λόγος για ένα πολύ μικρό και γραφικό εκκλησάκι. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Μαρίνα, που δίνει στο νησί και το όνομά του. Το νησί είναι προσβάσιμο από τα ανατολικά και πραγματικά είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να βρεθείς εκεί. Και λόγω ομορφιάς αλλά και λόγω της ιστορίας αυτού του μικρού και άγνωστου νησιού της Ελλάδας.

Να πούμε, επίσης, ότι η Αγία Μαριανή είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται.

Η ιστορία του νησιού συνδέεται και με την εκδήλωση μιας ισχυρής επιδημίας του παρελθόντος. Λόγω του εξαιρετικού κλίματος του νησιού αλλά και της κοντινής του απόστασης με τη Μεθώνη, στο παρελθόν είχε μαζί με τη Σαπιέντζα το ρόλο του «λοιμοκαθαρτηρίου» από τους Βενετούς. Ιστορικά μπορεί να ακούσεις να το αποκαλούν και Πράσινο. Έτσι ήταν γραμμένο  στις γραπτές οδηγίες του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών στον απεσταλμένο διαπραγματευτή µε την ελληνική κυβέρνηση, το 1823, όπως αναφέρει το exploringgreece.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...