Δρακόλιμνη Βερλίγκα: Ένα σπάνιο αλπικό τοπίο που σε αφήνει άφωνο

Δρακόλιμνη Βερλίγκα: Ένα σπάνιο αλπικό τοπίο που σε αφήνει άφωνο

Ο μύθος που τη συνοδεύει

Υπάρχουν αρκετά μέρη σπάνιας ομορφιάς στην Ελλάδα που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα στην πρόσβαση. Όταν φτάσεις, όμως, εκεί το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Δρακόλιμνη Βερλίγκα, με το μοναδικό αλπικό σκηνικό που δημιουργεί στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων.

Πού ακριβώς, όμως, βρίσκεται η Δρακόλιμνη Βερλίγκα; Στον Λάκμο, την μακρόστενη οροσειρά με μια σειρά πολλών ψηλών κορφών που χωρίζει στα δύο τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Εκεί, λοιπόν, στα κεντρικά του βουνού, σε υψόμετρο 2.050 μ., βρίσκεται το πιο διάσημο αλπικό οροπέδιο της χώρας μας, η Βερλίγκα. Και το στολίδι της είναι η Δρακόλιμνη. Το όνομα του οροπεδίου αλλά και της λίμνης πηγάζει από το βλάχικο «Βρίγγα» που σημαίνει κύκλος.

Τη λένε Δρακόλιμνη μιας και αυτή συνδέεται με μύθους που έλεγαν ότι κάποτε εκεί ζούσαν δράκοι.

Οι εικόνες είναι πραγματικά μαγικές όλες τις εποχές του χρόνου. Αντικρίζεις ορθοπλαγιές, ψηλές κάθετες κορφές, πολύχρωμες ανθισμένες πλαγιές την άνοιξη και χιονισμένα τοπία το χειμώνα.

Και φυσικά, αλπικές λίμνες και μαίανδροι που γεννιούνται και κυλάνε στο πιο όμορφο αλπικό τοπίο της Ελλάδας.

Το περιβάλλον γύρω από τη λίμνη είναι ένα ορεινό τοπίο με βραχώδεις και πετρώδεις πλαγιές, ορεινές πηγές, καταπράσινα λιβάδια και ρυάκια, όπως αναφέρει το exploringgreece.