Πέντε ιδανικοί προορισμοί για ολιγοήμερες διακοπές

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για ολιγοήμερες διακοπές

Μακρυά από την βουή της πόλης για χαλάρωση και ηρεμία

Οι αποδράσεις για λίγες μέρες αποτελούσαν ανέκαθεν μία αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι οποίοι ψάχνουν κοντινούς προορισμούς για να δραπετεύσουν από τη βουή της πόλης και να γεμίσουν μπαταρίες κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου και όχι μόνο.

Οι κοντινοί και λίγο πιο μακρινοί προορισμοί πάντα μας χαλαρώνουν και μας γεμίζουν όμορφες εικόνες και εμπειρίες. Αρκεί να βρούμε τι μας ταιριάζει την στιγμή που θέλουμε να ταξιδέψουμε. Μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας βόλτες σε παραδοσιακά πλακώστρωτα, κάνοντας πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση ή κάνοντας μία όμορφη βόλτα σε γραφικά χωριά. Η ιστοσελίδα exlporinggreece.tv, κάνει πέντε προτάσεις για στιγμές χαλάρωσης.

Μακρινίτσα, Πήλιο

Ο πρώτος προορισμός μας είναι η Μακρινίτσα στο Πήλιο. Ένας προορισμός που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου και σίγουρα δεν θα σε κάνει να βαρεθείς ούτε λεπτό! Πρωταγωνιστές είναι τα παραδοσιακά πλακόστρωτα, οι παλιές εκκλησίες, πετρόχτιστες στην πλειοψηφία τους, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, σε υψόμετρο 1.470 μέτρα.

Ο θρυλικός Μουντζούρης, το γραφικό τρενάκι που θα σε ταξιδέψει ταυτόχρονα στο χρόνο και στη μοναδική φυσική ομορφιά του Πηλίου. Μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή θα αντικρίσετε μαγευτικά τοπία. Το “μπαλκόνι του Πηλίου” όπως το ονόμασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1934 σας προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα πετρόχτιστα καλντερίμια του και τη μαγευτική θέα του προς τον Παγασητικό.

Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και του Κουκουνά, ο οποίος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Η στάση στον “Θεόφιλο”, το πιο γνωστό παραδοσιακό καφενείο, είναι απαραίτητη για τσιπουράκι και μεζέ.

Βυτίνα, Αρκαδία

Η Βυτίνα αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό για όσους ψάχνουν μία κοντινή μονοήμερη ή διήμερη απόδραση από την πρωτεύουσα. Χτισμένο όλο το χωριό στους πρόποδες του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.033 μέτρων προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες του.

Τα λιθόστρωτα σοκάκια θα σας κλέψουν αναμφίβολα την καρδιά με το που τα αντικρίσετε όταν εισέλθετε στο χωριό όπως και τα πέτρινα αρχοντικά με το περίφημο μαύρο μάρμαρο που είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Παραδοσιακά ταβερνάκια, αρκετά τουριστικά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και όμορφα, γραφικά καφέ θα σας κλέψουν την καρδιά και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να ρίξετε τους παλμούς σας και να απολαύσετε μία ή δύο ημέρες ξεκούρασης μακριά από τον θόρυβο της πόλης.

Τρίκαλα, Κορινθία

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μια ανάσα από την Αθήνα, μόλις 147 χιλιόμετρα μακριά αλλά από τη στιγμή που θα φτάσεις θα αντιληφθείς ότι έχεις ξεφύγει εντελώς από τον θόρυβο της πόλης. Πρόκειται για έναν προορισμό που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Χωρίζεται ουσιαστικά σε τρία μέρη, τα κάτω, τα άνω και τα μεσαία Τρίκαλα. Πανοραμικά χτισμένοι και οι τρεις προορισμοί, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα περίπου έχει θέα μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο.

Τα πετρόκτιστα κτήρια δίνουν ένα τοπίο παραμυθιού. Ξεκινήστε με έναν καφέ δίπλα στις πηγές των Άνω Τρικάλων, ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Επόμενη στάση είναι το πετρόχτιστο αρχοντικό των Νοταράδων, την πιο ιστορική οικογένεια της περιοχής.

Εάν επιλέξετε αυτό τον προορισμό σε μία αργία τότε θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή διότι ο κεντρικός δρόμος μπλοκάρει απ’ τα αυτοκίνητα! Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε και την Καρυά, ένα γραφικό χωριουδάκι, μόλις ένα τέταρτο απόσταση από τα Μεσαία Τρίκαλα. Μοναδικό θέαμα το ελατόδασος!

Λίμνη Δόξα, Κορινθία

Ένα από τα διαμάντια της Κορινθίας είναι αναμφίβολα η λίμνη Δόξα, μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Φαντάζει απομονωμένη καθώς περιβάλλεται από τα βουνά της Ζήρειας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας όμως η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη.

Με το που φτάσετε στον προορισμό σας θα αντικρίσετε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και αμέσως θα παρατηρήσετε το αλπικό τοπίο που ανοίγεται μπροστά σας. Εκτός αυτού, θα πρέπει σίγουρα να θαυμάσεις τη θέα από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Πέλλας

Τα Λουτρά Πόζαρ φαντάζουν ως ο ιδανικός προορισμός για μία σύντομη απόδραση αλλά έχοντας περισσότερες από δύο μέρες. Βρίσκονται κοντά στην Αριδαία. Τα θερμά λουτρά αποτελούν μία φυσική πισίνα ενώ ο ποταμός με τους τεχνητούς καταρράκτες δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Εκτός αυτών, μπορείτε να περπατήσετε στο δάσος που είναι γεμάτο από καταπράσινα πλατάνια ενώ μπορείτε να θαυμάσετε και τα αρκετά σπήλαια που θα συναντήσετε. Σίγουρα αξίζει την προσοχή σας και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μία απόδραση μακριά από το κλεινόν άστυ.