Ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή

Ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή

Η Πελοπόννησος είναι ιδανική επιλογή

Αν ψάχνεις ιδέες για μια εκδρομή χωρίς διαμονή κοντά στην Αττική, τότε η Πελοπόννησος είναι ιδανική επιλογή. Γιατί μπορείς να βρεις πανέμορφα και γραφικά μέρη, ό, τι πρέπει για μονοήμερη εκδρομή. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι με σιγουριά η Αιγείρα. Και αυτό γιατί χρειάζεσαι μόλις 1,5 ώρα για να πας, έχει θάλασσα άρα σου θυμίζει καλοκαίρι και επίσης μπορείς να κάνεις και μια μίνι εκπαιδευτική εκδρομή εκεί.

Το γραφικό χωριό ή καλύτερα κωμόπολη Αιγείρα είναι στην Αχαΐα και δε θα δυσκολευτείς να το προσεγγίσεις. Πρόκειται για μια κωμόπολη με ιστορία καθώς κατοικείται από την αρχαιότητα. Στην περιοχή που είναι σήμερα η Αιγείρα και συγκεκριμένα στο σημείο Παλαιόκαστρο είχαν βρεθεί ίχνη αρχαίων ερειπίων. Επιπλέον, τα ερείπια του λιμανιού της Αίγειρας έχουν βρεθεί στα Μαύρα Λιθάρια.

Φτάνοντας στην Αιγείρα ένα από τα πρώτα πράγματα που σε συμβουλεύουμε να επισκεφθείς είναι το αρχαίο θέατρο του 280 π.Χ. Πρόκειται για μια ιστορική τοποθεσία η οποία καταφέρνει να συνδυαστεί και με μια μοναδική θέα. Από το αρχαίο θέατρο Αιγείρας απολαμβάνεις εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Αν είσαι αρχαιολάτρης ή γενικότερα αγαπάς τις ιστορικές αναδρομές, τότε είσαι σε ένα μέρος που δεν γνωρίζουν πολλοί αλλά έχει πολλά να σου διηγηθεί, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μόλις κάνεις εκεί την επίσκεψή σου, θα συνεχίσεις με βόλτες προς τα τριγύρω χωριά. Στα πιο γνωστά είναι τα εξής: Αιγές, Μοναστήρι και Σελιάνα. Θα συναντήσεις καταπράσινα τοπία, πανέμορφες εκτάσεις και φιλόξενους ανθρώπους πρόθυμους να σου διηγηθούν μικρά μυστικά της περιοχής. Κάτσε σε ένα καφενείο για να απολαύσεις τον καφέ σου ή να φας έναν μεζέ συνοδεία κρασιού ή τσίπουρου.

Αν ο καιρός είναι καλός μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις μια βόλτα στη θάλασσα και να περπατήσεις πλάι στο κύμα. Μπορείς ακόμη να οργανώσεις να κάνεις και πικ νικ αν είσαι φαν τέτοιων εκδρομών. Σε κάθε περίπτωση θα βeεις πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια να φας καλές και παραδοσιακές γεύσεις.

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή να βρεθείς στις παραλίες της Αιγείρας για περπάτημα και χαλάρωση μακριά από την πολυκοσμία και απολαμβάνοντας τον καλό καιρό ειδικά το πρωί. Μια μονοήμερη εκδρομή 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα που θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.