Το ιδανικό χωριό για μία αξέχαστη τριήμερη εκδρομή

Το ιδανικό χωριό για μία αξέχαστη τριήμερη εκδρομή

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας αποτελούν μια καλή ευκαιρία να έρθουμε κοντά στη φύση

Ένας από τους προορισμούς που πάντα βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους όποιους το επιλέγουν είναι τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα. Μόνο που εμείς επιλέγουμε σαν βάση μας το χωριό Καστράκι συνδυάζοντας εξορμήσεις και στα δύο.

Το Καστράκι είναι το χωριό κάτω από τα Μετέωρα που μπορεί να αποτελεί το ορμητήριο για να εξερευνήσεις όλη την περιοχή.

Το Καστράκι στο νομό Τρικάλων είναι ιδιαίτερα φημισμένο και όχι άδικα. Είναι, εξάλλου, το πιο γνωστό χωριό που θα συναντήσει κανείς κοντά στην Καλαμπάκα πηγαίνοντας προς τα Μετέωρα. Τους ιερούς βράχους που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό σε κάθε επίσκεψή σου εκεί. Μόλις θα φτάσεις στο Καστράκι θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα μοναδικό θέαμα. Ένα πλάτωμα με χαράδρες και τα απόκοσμα βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν ότι θέλουν να ακουμπήσουν στον ουρανό.

Το Καστράκι είναι ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων. Ένας προορισμός παραδοσιακός και γραφικός με ιδιαίτερη τοπική παράδοση που ξεχωρίζει. Μπορείς άνετα να το επιλέξεις ως βάση σου για να εξερευνήσεις την περιοχή μιας και τα έχει όλα. Καταλύματα για όλα τα γούστα, μαγαζιά με καλό φαγητό και φιλόξενους κατοίκους. Εκεί θα περπατήσεις σε μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια και θα επισκεφθείς μικρά ξωκλήσια.

Στα Μετέωρα, θα γνωρίσεις φυσικά και το μοναστήρι που προκαλεί δέος, όπως αναφέρει το exploringgreece.