Πελοπόννησος: Το χωριό που μετρά πέντε αιώνες ζωής

Πελοπόννησος: Το χωριό που μετρά πέντε αιώνες ζωής

Οι ομορφιές της Αρκαδίας

Η κοντινή απόσταση της από την Αθήνα την κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για Σαββατοκύριακα και τριήμερα. Κάποια από τα χωριά της Πελοποννήσου, ωστόσο, ξεχωρίζουν και όχι άδικα. Όπως για παράδειγμα ένα χωριό το οποίο μετρά πέντε αιώνες ζωής και έχει και κάτι ιδιαίτερο. Είναι το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου. Ο λόγος για το χωριό Μαγούλιανα για το οποίο θα σου μιλήσουμε σήμερα.

Τα Μαγούλιανα, βρίσκονται μέσα σε ένα πυκνό δάσος γεμάτο με έλατα, στην άκρη μιας βουνοπλαγιά και αποτελούν αποτελούν έναν όμορφο και παραδοσιακό οικισμό της Γορτυνία. Θα το εντοπίσεις λιγότερο από 60 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη, στα δυτικά της Βυτίνας. Οι χάρτες της Google θα σε βοηθήσουν να το εντοπίσουν εύκολα.

Ωστόσο χρειάζεται το χρόνο του για να το προσεγγίσεις, αν αναλογιστείς ότι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1365 μέτρων. Κάπως έτσι κατέχει και τον τίτλο του ψηλότερου χωριού της Πελοποννήσου. Και συγκεκριμένα του ψηλότερου που κατοικείται. Η προνομιακή του θέση, προσφέρει φυσικά μοναδική θέα στην οροσειρά του Μαίναλου. Από αυτές που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις και να φωτογραφίζεις όταν βρίσκεσαι διακοπές σε ένα τέτοιο μέρος.

Από πού πήρε το όνομά του το χωριό; Η ονομασία του χωριού θεωρείται ότι προέρχεται από την σλαβική λέξη Magila η οποία σημαίνει λόφος-ύψωμα όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Μπορείς να πάρεις μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού Travel Inspiration στο Youtube…

Οι ομορφιές της Αρκαδίας

Η Αρκαδία είναι μια από τις πλέον αγαπημένες επιλογές αν θες να γνωρίσεις περιοχές με αντιθέσεις και να δεις, επίσης, πολλά αξιοθέατα. Εκεί βρίσκεται για παράδειγμα, η Μονή Φιλοσόφου, το «Κρυφό Σχολειό» της Αρκαδίας. Στην Αρκαδία είναι επίσης και η άλλη εξίσου όμορφη Αράχοβα της Ελλάδας η οποία βέβαια βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Στην περιοχή θα δεις και το χωριό με ένα από τα μικρότερα αστεροσκοπεία στον κόσμο.