Το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας που για δέκα χρόνια είχε αλλάξει όνομα

Το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας που για δέκα χρόνια είχε αλλάξει όνομα

Ένα χωριό που συνδέθηκε όσο λίγα με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης

Κάποια χωριά της χώρας σίγουρα κλέβουν ένα μέρος της καρδιάς μας για διάφορους λόγους. Ένα από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για τις ιδιαίτερότητές του είναι το χωριό Κορυσχάδες. Ένα φημισμένο και κουκλίστικο χωριό στην Ευρυτανία.

Από αυτά που μπορείς να οργανώσεις ένα ξεκούραστο τριήμερο που θα έχει απ’ όλα. Υπέροχο φυσικό περιβάλλον, μοναδική φιλοξενία και πολύ καλό φαγητό.

Το χωριό Κορυσχάδες στην Ευρυτανία, σε υψόμετρο που σχεδόν αγγίζει τα 1.000 μέτρα βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από το Καρπενήσι.

Γι’ αυτό το λόγο είναι από τα χωριά που γνωρίζουν από κοντά οι επισκέπτες του Καρπενησίου. Πρόκειται για ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και τις όμορφες εικόνες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τουριστική περιοχή, προσφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη που χρειάζεται όταν κάνεις μια απόδραση μακριά από την πόλη.

Οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από 100 και το χωριό έχει, μεταξύ άλλων, και μεγάλη ιστορία. Πρόκειται για ένα χωριό που συνδέθηκε όσο λίγα με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτό το χωριό συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελούσαν αντιπρόσωποι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, ακόμη κι αν το έχουν επισκεφθεί είναι το γεγονός ότι επί δέκα χρόνια το χωριό αυτό είχε άλλο όνομα. Οι Κορυσχάδες, λοιπόν, το 1955 μετονομάστηκαν σε Κυψέλη. Ωστόσο αυτή η ονομασία δεν κράτησε και πολύ αλλά μόλις δέκα χρόνια. Το 1965 άλλαξε οπότε και μετονομάστηκε εκ νέου.

Σήμερα φυσικά είναι γνωστό μόνο ως Κορυσχάδες, όπως αναφέρει το exploringgreece.