Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας και η άγνωστη ιστορία τους

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας και η άγνωστη ιστορία τους

Όσο εξερευνείς τη χώρα τόσο περισσότερα μαθαίνεις και ανακαλύπτεις

Όσο εξερευνείς την Ελλάδα, τόσο περισσότερα μαθαίνεις και ανακαλύπτεις, ενώ πίσω από αυτά ενδιαφέρουσες ιστορίες που σε εντυπωσιάζουν.

Ένα από αυτά είναι και οι άγνωστοι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο της Εύβοιας.

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας βρίσκονται, όπως είπαμε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο λεγόμενο Ληλάντιο Πεδίο στην Κεντρική Εύβοια. Εκεί, λοιπόν, ανατολικά της Χαλκίδας βρίσκεται μια ιδιαίτερη στο σχήμα πεδιάδα η οποία έχει έκταση περίπου 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από εκεί περνάει και ο ποταμός Λήλας. Αυτή η πεδιάδα, επίσης, βρέχεται από τον νότιο ευβοϊκό κόλπο και ένα μικρό μέρος της από το βόρειο. Εκεί κάπου βρίσκονται και οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας.

Πίσω από την κατασκευή αυτών των πύργων υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Οι Πύργοι αυτοί (που λέγονται και πύργου του Μύτικα) χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το ίδιο και το κάστρο πάνω από τα Φύλλα, το οποίο κατασκεύασε ο Ιταλός τυχοδιώκτης Λικάριο.

Η ιστορία, λοιπόν, λέει ότι εκείνος κατέλαβε για λογαριασμό των Βυζαντινών ένα μεγάλο μέρος της Εύβοιας τον 13ο αιώνα. Αργότερα και συγκεκριμένα το 1470 το Ληλάντιο πεδίο, καθώς και η υπόλοιπη Εύβοια, πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών και από το 1830 είναι τμήμα της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Οι πιο λυρικοί αναφέρουν για την ιστορία τα εξής: Ο ιππότης Λικάριος ζητά λυσσαλέα εκδίκηση για την αγάπη του, τη Φελίζα, που του τη στέρησε ο Δούκας της Εύβοιας. Δε θα διστάσει να προδώσει τους Ενετούς και να συμμαχήσει με τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο. Θα κυριεύσει όλη την Εύβοια και νικητής πλέον θα μείνει στο Κάστρο των Φύλλων και στους Δίδυμους Πύργους, όπως αναφέρει το exploringgreece.