Εκδρομή στην Αίγινα: Βόλτα στα σοκάκια και βουτιά στην παραλία που δεν έχει αμμουδιά

Εκδρομή στην Αίγινα: Βόλτα στα σοκάκια και βουτιά στην παραλία που δεν έχει αμμουδιά

Τα τρία «συν» για να επισκεφθείς το νησί της… διπλανής πόρτας

Ένα από τα χαρακτηριστικά της χώρας είναι η τεράστια ακτογραμμή και τα αμέτρητα νησιά της. Ένα από αυτά που βρίσκονται στην Αττική και κάθε χρονιά ανοίγει την αγκαλιά του για να σε υποδεχτεί και να σου χαρίσει στιγμές ηρεμίας και γαλήνης είναι η Αίγινα.

Ο λόγος για το νησί της… διπλανής πόρτας που μπορείς να ξεκινήσεις για μονοήμερη εκδρομή (όλοι το έχουμε κάνει πολλές φορές με επιτυχία) και να καταλήξεις να κάτσεις τριήμερο γιατί δεν το ευχαριστιέσαι. Εμείς στηρίζουμε όποια επιλογή σου και σου δίνουμε μερικές καλές ιδέες για να περάσεις καλά σε αυτή την όμορφη γωνιά του Σαρωνικού Κόλπου, αναφέρει το exploringgreece.tv. Στα συν, εκτός από την κοντινή απόσταση είναι οι καλές τιμές που θα βρεις και οι καθαρές παραλίες.

Εκδρομή στην Αίγινα: Τι μπορείτε να κάνετε στο νησί

Όπως είπαμε, η εκδρομή στην Αίγινα μπορεί να είναι επιτυχημένη ακόμη και όταν είναι μονοήμερη. Φαντάσου πόσες επιλογές έχεις αν βρεθείς εκεί για περισσότερες μέρες όπως για παράδειγμα τρεις. Θα χαρείς τη θάλασσα, τον ήλιο, το φαγητό αλλά και βόλτες. Και θα επιστρέψεις με γεμάτες μπαταρίες για να ανταποκριθείς πιο εύκολα στην καθημερινότητα. Εμείς σου προτείνουμε τις τρεις στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις σε μια εκδρομή στην Αίγινα. Από εκεί και πέρα προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου όπως θες, όταν βρεθείς εκεί…

Η παραλία χωρίς αμμουδιά

Και όμως στην Αίγινα υπάρχει μια παραλία από αυτές που όπως λέμε… βρέχεσαι και φεύγεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παραλία πάνω στο δρόμο που αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια γρήγορη βουτιά καθώς κάνεις τη βόλτα σου στο νησί. Μην την αναζητήσεις με όνομα εκτός αν ακούσεις να την αποκαλούν ως παραλία του Καζαντζάκη. Φτάνοντας στο λιμάνι θα πάρεις τον δρόμο προς τα αριστερά. Από εκεί θα χρειαστείς μόλις δέκα λεπτά για να φτάσεις στην παραλία του Καζαντζάκη για βουτιά.

Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου

Ακόμη κι αν δεν είσαι από αυτούς που επισκέπτονται μοναστήρια και ναούς στα ταξίδια σου, σε αυτή την περίπτωση αξίζει να κάνεις μια στάση. Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του οι οποίοι συρρέουν στο σημείο κατά χιλιάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

Βόλτα στα σοκάκια

Εδώ δεν είναι ακριβώς στάση… Σου προτείνουμε να μην παραλείψεις (είμαστε σίγουροι ότι δε θα το κάνεις, να κάνεις μια βόλτα στα σοκάκια του νησιού. Θα περπατήσεις δίπλα στα νεοκλασικά στα χρώματα της ώχρας και σε αυλές που είναι ολάνθιστες και περιποιημένες. Μην ξεχάσεις να φας παγωτό φιστίκι ενώ ξαποσταίνεις σε ένα παγκάκι!

Οδηγίες προς… ναυτιλομένους

Εκτός από γρήγορα, όταν ξεκινήσεις για την εκδρομή στην Αίγινα θα πας και οικονομικά ταυτόχρονα. Έχε στο μυαλό σου ότι μπορείς να διαλέξεις είτε το συμβατικό πλοίο που είναι στα 8 ευρώ είτε το γνωστό «δελφίνι» το οποίο θα σε έχει στον προορισμό σου μέσα σε 40 λεπτά έχοντας πληρώσει μόλις 13 ευρώ. Ήξερες ότι κοντά στην Αίγινα υπάρχει και ένα άλλο μικρό νησί το οποίο ονομάζεται Μονή; Ένα πανέμορφο και γραφικό μέρος σαν κουκίδα στο χάρτη!