Δομνίστα: Το καταπράσινο άγνωστο χωριό που είναι ιδανικό για Σαββατοκύριακο

Δομνίστα: Το καταπράσινο άγνωστο χωριό που είναι ιδανικό για Σαββατοκύριακο

Στη Δομνίστα θα απολαύσεις καλούς μεζέδες, φρέσκα κρέατα και καλό κρασί

Οι φθινοπωρινοί προορισμοί που θα σας μείνουν αξέχαστοι στην Ελλάδα είναι πολλοί. Η Ευρυτανία σίγουρα μπορεί να είναι μια από τις πρώτες επιλογές. Και δεν είναι μόνο το Καρπενήσι που αξίζει να δείτε από κοντά. Υπάρχουν χωριά πνιγμένα στο ελατοδάσος που δεν είναι τόσο γνωστά. Έχουν όμως απαράμμιλη ομορφιά και αξίζει να μπουν στη λίστα των εκδρομών σας για το φθινόπωρο. Ένα από αυτά είναι και η Δομνίστα. Ένα χωριό πνιγμένο στο ελατοδάσος και σκαρφαλωμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Προσφέρει ηρεμία, γαλήνη και όσα χρειάζεσαι για 48 ώρες χαλάρωσης μακριά από την Αθήνα.

Η Δομνίστα είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με όμορφη αρχιτεκτονική και ιδιαίτερη ιστορία, παρόλο που δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Κι αυτό γιατί η Δομνίστα το 1821 προσέφερε καταφύγιο στον Καραϊσκάκη όπως αναφέρει το exploringgreece.tv. Επιπλέον το 1942 αποτέλεσε το μέρος όπου κηρύχθηκε ο ένοπλος αγώνας κατά των Γερμανών από τον Άρη Βελουχιώτη. Φτάνοντας σε αυτόν τον ιστορικό οικισμό της Ευρυτανίας θα κάνεις ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο. Σε αυτό θα βοηθήσουν, φυσικά, πολύ και οι διηγήσεις των κατοίκων.

Πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Greek Village Life στο Youtube

Στη Δομνίστα θα απολαύσεις καλούς μεζέδες, φρέσκα κρέατα και καλό κρασί. Αν ο καιρός είναι καλό τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, κάνε μια βόλτα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει. Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς ο,τι πρέπει για φυσιολάτρες. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Δολιανά στα νότια του νομού, που αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές του νομού. Εκτός από αυτό, επίσης όμορφο είναι το χωριό… Χωριό. Η λεγόμενη μικρή «Ελβετία της Ελλάδας». Αλλά και το Καλεσμένο, το καταπράσινο χωριό με το περίφημο λικέρ.