Πύρρα: Το χωριό με τα «Καζάνια» και τα άλλα ανεξερεύνητα σπήλαια που εντυπωσιάζουν

Πύρρα: Το χωριό με τα «Καζάνια» και τα άλλα ανεξερεύνητα σπήλαια που εντυπωσιάζουν

Σε κερδίζει από την αρχή με την ομορφιά και τη γαλήνη του

Αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα τσιφλίκια του Αλή Πασά. Τα ανεξερεύνητα σπήλαιά του το κάνουν να ξεχωρίζει και να μένει αξέχαστο στους επισκέπτες. Ο λόγος το ελληνικό χωριό στα Τρίκαλα, την Πύρα.

Πρόκειται για έναν έρημο οικισμό με ελάχιστους κατοίκους που όμως σε κερδίζει από την αρχή που θα το επισκεφθείς με την ομορφιά και τη γαλήνη του. Είναι το δεύτερο χωριό στα Τρίκαλα που μας έχει κάνει τόση εντύπωση. Το άλλο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το Ροπωτό, το ελληνικό χωριό «φάντασμα» που εγκαταλείφθηκε όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Το χωριό Πύρρα βρίσκεται χτισμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο και βρίσκεται στις πλαγιές της νότιας Πίνδου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πυκνά δάση από οξιές και βελανιδιές. Τρεχούμενα νερά, χείμαρροι και εκπληκτικές εναλλαγές συμπληρώνουν το τοπίο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα περίφημα «Καζάνια» και τα πολλά ανεξερεύνητα σπήλαια που υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι το σπήλαιο στη θέση «Καζάνια» το οποίο είναι σχεδόν απροσπέλαστο λόγω της θέσης και της φυσιογνωμίας του. Ωστόσο αν μπορούσες να το δεις και να περπατήσεις λίγο σε αυτό, θα σου προκαλούσε έκπληξη η φυσιογνωμία του με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες του. Επιπλέον, αυτό το σπήλαιο διαθέτει και ένα μοναδικό και σπάνιο για τα σπηλαιολογικά δεδομένα, υπόγειο καταρράκτη.

Εκτός από αυτό, ένα ακόμη φημισμένο σπήλαιο είναι αυτό που βρίσκεται στη θέση «Σαρμανίτσα».

Τα Τρίκαλα αποτελούν μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Αυτό που σίγουρα θα σε κάνει να σταματήσεις για αρκετά λεπτά και να θαυμάσεις την ομορφιά του είναι το ποτάμι που περνάει μέσα από την πόλη.