Παραλία Θυμάρι: Η ξεχωριστή απομονωμένη αμμουδιά στην Αττική

Παραλία Θυμάρι: Η ξεχωριστή απομονωμένη αμμουδιά στην Αττική

Πώς θα την εντοπίσεις

Αν αναζητάς μια παραλία χωρίς πολύ κόσμο, όπου θα μπορέσεις να κάνεις το μπάνιο σου με την ησυχία σου τότε σου βρήκαμε την κατάλληλη. Μια παραλία με άρωμα όπως αποκαλύπτει και το όνομά της. Ο λόγος για την παραλία Θυμάρι περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Μια σχετικά απομονωμένη παραλία που εκτός από τα καθαρά νερά της, σου προσφέρει και αρκετή ησυχία μιας και δεν θα συναντήσεις ποτέ πολύ κόσμο λόγω της θέσης της και της πρόσβασης σε αυτήν.

Για να εντοπίσεις την συγκεκριμένη παραλία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όταν όμως την ανακαλύψεις θα την επισκέπτεσαι συνέχεια. Διαθέτει πολύ καθαρά νερά και άμμο με ψιλό χαλικάκι. Ένας μικρός κόλπος με αρκετά, ωστόσο, βράχια τα οποία αν θες να αποφύγεις καλό είναι να κολυμπάς στα βαθιά. ή να φοράς ειδικά παπουτσάκια. Στο πιο δημοφιλές σημείο της παραλίας υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Από πού πήρε όμως το όνομά της; Η παραλία, όπως και ο ομώνυμος οικισμός πήρε το όνομά του από τα αμέτρητα θυμάρια που υπάρχουν στις πλαγιές και σε μερικά σημεία φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Θα το καταλάβεις από την όμορφη μυρωδιά

Παραλία Θυμάρι: Πώς θα φτάσεις

Για να την προσεγγίσεις αρχικά υπολόγιζε ότι θα περάσεις την Παλαιά Φώκαια. Από εδώ και πέρα τα μάτια σου 14. Κι αυτό γιατί σε κάποιο σημείο υπάρχει το δρομάκι που θα σε οδηγήσει σε αυτή την όμορφη γωνιά της Αττικής. Έχει μια μικρή ταμπέλα η οποία σε οδηγεί εκεί που μπορεί να μείνεις έως και τη δύση του ηλίου. Στην πραγματικότητα, μετά τις όμορφες παραλίες της Αναβύσσου, η παραλία Θυμάρι μοιάζει σαν να κρύβεται σε ένα καμουφλαρισμένο δρομάκι. Για να μην μπερδευτείς πρέπει να έχεις το νου σου να μην χάσεις την πινακίδα. Καλή απόλαυση σε αυτή την ιδιαίτερη και πιο απομονωμένη από τις παραλίες της Αττικής. Για να την εντοπίσεις πιο εύκολα χρησιμοποίησε τους χάρτες της Google.