Μαγευτικές βουτιές σε παραλίες της Αττικής: Ο κολπίσκος χωρίς πολλή φασαρία

Μαγευτικές βουτιές σε παραλίες της Αττικής: Ο κολπίσκος χωρίς πολλή φασαρία

Τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά που σε... ταξιδεύουν τόσο μακριά

Όποιος πει ότι γνωρίζει όλα τα μυστικά από τις παραλίες της Αττικής, μάλλον του αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Υπάρχουν πολλά μέρη να πας και που ακόμα δεν τα έχεις εξερευνήσει.

Ένα από αυτά είναι και ένας μικρός κόλπος ο οποίος στην πραγματικότητα αποτελεί μια μικρή και άγνωστη σε αρκετούς παραλία. Μια παραλία που εκτός από την ομορφιά και καθαρά νερά, έχει επίσης και ιδιαίτερο όνομα. Ο λόγος για την παραλία Τσίου. Πρόκειται για μια μικρή αμμουδιά που όταν την γνωρίσεις, σίγουρα θα την επισκεφθείς ξανά στο μέλλον αρκετές φορές. Είναι ιδανική και για τις φθινοπωρινές βουτιές σου.

Ο μικρός κόλπος για βουτιές χωρίς πολύ κόσμο

Η παραλία Τσίου βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας μακριά από την Αθήνα και θα την βρεις εύκολα αν συμβουλευτείς τους χάρτες της Google. Πρόκειται για μια από τις παραλίες της Αττικής που δεν είναι οργανωμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείς. Σου προτείνουμε εκτός από ομπρέλα και ψάθα, να πάρεις μαζί και ένα ψυγειάκι με φρούτα, φαγητό και ροφήματα γιατί ενδεχομένως θα θες να μείνεις εκεί έως τη δύση του ηλίου.

Να θυμάσαι ότι μόλις παρκάρεις για να φτάσεις στη συγκεκριμένη παραλία, θα χρειαστεί να περπατήσεις και 5 λεπτά για να κολυμπήσεις στα νερά της. Μόλις φτάσεις θα αντικρίσεις, λοιπόν, έναν μικρό κόλπο με κρυστάλλινα και καθαρά νερά και όχι βαθιά. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα συναντήσεις και πολύ κόσμο μιας και δεν είναι μια πολύ γνωστή παραλία. Ένα μικρό διαμάντι στο Λαύριο που είναι άγνωστο από πού πήρε το όνομά του το οποίο μπορεί να σου φανεί και λίγο αστείο. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραλίες της Αττικής, επισημαίνεται στο exploringgreece.tv.

Σύντομη απόδραση στο Λαύριο

Το Λαύριο είναι ο κοντινός προορισμός που θα επισκεφθείς για μια μονοήμερη εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου ιδανικά από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Θα πιεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα, θα κάνεις μπάνιο σε μια κοντινή παραλία και θα φας φρέσκο ψάρι. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα και είναι πολύ οργανωμένο. Τόσο ώστε να το περπατάς με τα πόδια και να κάνεις χαλαρά τη βόλτα σου. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για κυριακάτικη βόλτα. Εκεί βρίσκεται, μάλιστα, και ο γιγάντιος κρατήρας της Αττικής που μοιάζει με καρδιά.

Στο Λαύριο έχει πολλά να δεις και άλλα τόσα να κάνεις. Αν σου αρέσει να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη ή τουλάχιστον να μην το κάνεις επιτηδευμένα, τότε για σίγουρη απόλαυση μπορείς στο Λαύριο να βρεις εκείνα που αναζητάς.