Γρήγορη απόδραση από την Αθήνα: Τα Κρύα είναι πιο… γλυκά

Γρήγορη απόδραση από την Αθήνα: Τα Κρύα είναι πιο… γλυκά

Μονοήμερη εκδρομή που σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα

Αν τελείωσαν οι μέρες των διακοπών σου, αλλά ακόμα δεν έχεις φύγει από την καλοκαιρινή διάθεση και θέλεις να σχεδιάσεις κάτι... γρήγορο και κοντινό στην Αθήνα, υπάρχουν λύσεις.

Για παράδειγμα, τα Κρύα τα γνωρίζεις; Ένα όμορφο και καταπράσινο χωριό στη Λιβαδειά που θα περάσεις καλά και θα φας ακόμη καλύτερα. Ολόκληρη η περιοχή της Λιβαδειάς, εξάλλου, φημίζεται για το καλό φαγητό της και το καλό της κρέας. Στα Κρύα, το μάτι σου θα ευχαριστηθεί πράσινο και πολλά κρύα τρεχούμενα νερά. Υπάρχουν σημεία που το νερό είναι ο μοναδικός ήχος που θα ακούς σε συνδυασμό με το κελάηδισμα των πουλιών και φυσικά δε θα θες να φύγεις.

Μονοήμερη δίπλα στην Αθήνα: Δοκίμασε τα… Κρύα 

Ξεκινώντας πρωί, λοιπόν, για την μονοήμερη κοντά στην Αθήνα και για να φτάσεις στο χωριό Κρύα στη Λιβαδειά θα χρειαστείς περίπου μιάμιση ώρα. Μια διαδρομή που θα κυλήσει γρήγορα και δε θα καταλάβεις για πότε έφτασες. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις μπροστά σου για βόλτες και για εξερεύνηση της περιοχής. Μόλις θα φτάσεις εκεί, θα έχεις μπροστά σου το ιδανικό σκηνικό που θα περίμενες κάνοντας μια μονοήμερη κοντά στην Αθήνα. Αυτό θα πει ότι θα δεις ένα καταπράσινο μέρος με πέτρινα γεφύρια, τρεχούμενα νερά ακόμη και νερόμυλους. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Ένα σκέτο όνειρο και μια εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Το χωριό Κρύα αποτελεί μια όαση πρασίνου στη Βοιωτία, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για όσους είναι φυσιολάτρες και αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση. Το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις και να οργανώσεις εύκολα μια τέτοια μονοήμερη κοντά στην Αθήνα είναι κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν. Οι Πηγές της Κρύας όπως λέγονται, δε, είναι το κάτι άλλο. Αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό μέρος που θα ευχαριστηθούν με το παραπάνω οι οικογένειες με παιδιά. Περπατώντας εκεί, μέσα στη φύση, θα βρεις αρκετά παγκάκια για να ξαποστάσεις αλλά και χώρους για πικ νικ. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής θα δεις αρκετά μικρά γεφυράκια ή κατασκευές που ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού Έρκυνα που διατρέχει την πόλη της Λιβαδειάς.

Έχει κι άλλα να δεις

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα σημαίνει επίσης και καλό φαγητό. Και Λιβαδειά χωρίς σουβλάκι δεν γίνεται. Εκτός από τις πολλές καφετέριες που θα βρεις για να χαλαρώσεις, κάνε στάση σε μια ταβέρνα. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη δεν είναι άλλο από το σουβλάκι της Λιβαδειάς.

Tip: Αν έχεις πάει για Σαββατοκύριακο στη Λιβαδειά, κάνε και μια επίσκεψη στο χωριό Αθανάσιος Διάκος και μάθε την ενδιαφέρουσα ιστορία του!

Υπάρχουν πολλά να δεις και φυσικά μην ξεχνάς ότι μπορείς να γευτείς απολαυστικές λιχουδιές και παραδοσιακά φαγητά.