Τζιά: Οι λόγοι για να επιλέξεις το κοσμοπολίτικο νησί για Σαββατοκύριακο

Τζιά: Οι λόγοι για να επιλέξεις το κοσμοπολίτικο νησί για Σαββατοκύριακο

Οι παραλίες της μαγεύουν

Η Τζιά αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγεις για 48 ώρες. Είναι ένα από τα κοντινά νησιά στην Αθήνα στα οποία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Η απόδραση στη Τζιά είναι η ιδανική για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα  χωρίς να ταλαιπωρηθείς.

Γραφικά στενά, παραλίες και καλά εστιατόρια για να συμπληρώσεις το παζλ τις εκδρομής σου στις Κυκλάδες. Σε αντίθεση δε με άλλα νησιά του Αιγαίου ένα σαββατοκύριακο στη Τζιά είναι αρκετό για να την εξερευνήσεις και να ξεκουραστείς.

Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Τζιά είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση είναι πολύ οικονομική για την Κέα όπως είναι το επίσημο όνομα του νησιού αυτού. Θα χρειαστεί να πάρεις το πλοίο από το Λαύριο ή να πας με σκάφος. Το εισιτήριο κοστίζει 11 ευρώ και σε λίγη μόλις ώρα θα είσαι σε αυτή την αρχοντική γωνιά των Κυκλάδων όπως αναφέρει το exploringgreece.tv. Αν κάνεις και καλό deal στη διαμονή, τότε θα έχεις εξασφαλίσει μια υπέροχη απόδραση.

Οι παραλίες της μαγεύουν

Οι παραλίες του νησιού είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να περάσεις ένα σαββατοκύριακο στη Τζιά. Υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο για να αράξεις από πρωί μέχρι να σουρουπώσει αν σου αρέσει. Αυτές που έχουμε ξεχωρίσει και προτείνουμε εμείς είναι τα Ξύλα, η Συκαμιά, ο Οτζιάς και οι Ποίσσες.

Αν θες, τώρα, κάτι πιο μακρινό αλλά να παραμείνεις στις Κυκλάδες τότε σου προτείνουμε τη Σύρο. Εκεί εκτός από τις υπόλοιπες ομορφιές και τη γραφική χώρα, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το εκκλησάκι που είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στο βράχο.