Νάξος: Οι 5 λόγοι για να κάνεις διακοπές στο νησί και να ξαναπάς

Νάξος: Οι 5 λόγοι για να κάνεις διακοπές στο νησί και να ξαναπάς

Οι μαγικές παραλίες και τα μοναδικά αξιοθέατα

Έχει φανατικούς θαυμαστές που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι. Η Νάξος αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες και όχι μόνο. Οι λόγοι που… πρέπει να επισκεφθεί κανείς το νησί είναι πολλοί ακόμη και για ένα τριήμερο.

Το μεγάλο ατού του νησιού είναι φυσικά οι παραλίες του, πολλές από τις οποίες είναι βραβευμένες και με γαλάζια σημαία. Εκτός από τις φημισμένες παραλίες, όπως είναι η Πλάκα με τους αμμόλοφους, ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα, εμείς προτιμούμε και κάποιες λιγότερο γνωστές. Σου έχουμε ξαναμιλήσεις για την παραλία Καστράκι και σίγουρα πρέπει να μπει στη λίστα σου.

Το καλό φαγητό θα το βρεις στη Νάξο

Κι αν ψάχνεις καλό φαγητό, στη Νάξο θα βρεις το καλύτερο.Το θετικό με τη Νάξο είναι ότι συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά που αναζητάς στις διακοπές σου και το φαγητό είναι ένα από αυτά. Όπου κι αν βρεθείς θα βρεις ταβερνάκια με παραδοσιακές γεύσεις και μεζέδες με ντόπια προϊόντα. Φυσικά δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις τα τυριά που παράγονται στο νησί αλλά και το κρασί. Αυτό που μένει, επίσης, αξέχαστο στους επισκέπτες είναι το περίφημο μελαχρινό όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Τα μοναδικά αξιοθέατα

Η πρώτη εικόνα όταν φτάνεις στο νησί είναι η Πορτάρα, ξέρεις ότι η Νάξος είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη Χώρα ή τις παραλίες της. Η Νάξος είναι και τα αξιοθέατά της. Η Πορτάρα είναι η μαρμάρινη πύλη που στέκει από τον 6ο π.Χ. αιώνα, περήφανη επάνω στο νησάκι Παλάτια και έχει ύψος 6 μέτρα και βάρος 20 τόνους. Στο νησί επίσης υπάρχει και το άγαλμα που είναι… ξαπλωμένο εδώ και αιώνες.

Οικονονικός προορισμός για όλους

Παρά το γεγονός ότι οι διακοπές στη Νάξο είναι για πολλούς all time classic επιλογή, αυτό δεν έχει κάνει το νησί να ανεβάσει τις τιμές του. Θα βρεις πολύ λογικά κόστη σε καταλύματα, εστιατόρια και μαγαζιά για να αγοράσεις ό,τι χρειαστείς. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο, μπορείς να παρατείνεις και τις διακοπές σου στο νησί. Και σίγουρα να επιστρέψεις ξανά το επόμενο καλοκαίρι.

Οι περιπέτειες στη θάλασσα

Η Νάξος αποτελεί ιδανικό προορισμό και για όσους λατρεύουν τις περιπέτειες στη θάλασσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείς μερικές διάσημες παραλίες όπως είναι η Πλάκα, η Μικρή Βίγλα, το Πυργάκι και ο Άγιος Γεώργιος, δίπλα στη Χώρα. Σε αυτές τις παραλίες μπορείς να δοκιμάσεις και να απολαύσεις από windsurfing και θαλάσσιο σκι μέχρι wakeboarding. Η επιλογή είναι στο χέρι σου αλλά η απόλαυση και οι εμπειρίες εγγυημένα…