Κυκλάδες: Το γνωστό ελληνικό νησί που κάποτε λεγόταν Οινόη

Κυκλάδες: Το γνωστό ελληνικό νησί που κάποτε λεγόταν Οινόη

Έχει χαρακτηριστεί ως η μικρή των Κυκλάδων με το ηλιοβασίλεμα α λα Σαντορίνη

Αποτελεί έναν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς που πρέπει να μπει στη λίστα με τις εξορμήσεις σου. Ο λόγος για την όμορφη Σίκινο, η οποία κάποτε λεγόταν Οινόη.

Είναι ένα μικρό και ήσυχο νησί για όσους προτιμούν τα πιο ήρεμα πράγματα στις διακοπές τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι η Σίκινος έχει χαρακτηριστεί ως η μικρή των Κυκλάδων με το ηλιοβασίλεμα α λα Σαντορίνη όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η Σίκινος, το μικρό νησί με τα καταγάλανα νερά δεν ονομαζόταν πάντα έτσι. Το όνομα του νησιού στην αρχαιότητα ήταν Οινόη. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Σίκινος ονομαζόταν Οινόη από το γιο που γέννησε η ναϊάδα νύμφη Οινόη όταν έγινε γυναίκα του Θόαντα. Υπάρχει επίσης και η εκδοχή που αναφέρει ότι το όνομα το πήρε από τα φημισμένα αμπέλια της Σικίνου που βγάζουν και το γευστικό κρασί.

Οι οικισμοί του νησιού κλέβουν τις εντυπώσεις ενώ πολύ φιλόξενοι είναι και οι περίπου 300 κάτοικοι του.

Τα ασβεστωμένα σπιτάκια και οι παραδοσιακές αυλές σε περιμένουν να σε γεμίσουν όμορφες εικόνες ενώ τα ταβερνάκια θα σου προσφέρουν το φημισμένο κρασί και ντόπιες γεύσεις.

Σίκινος: Όσα δεν πρέπει να χάσεις

Όταν επισκεφθείς το νησί μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μοναστήρι της Χρυσοπηγής. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1690 και ήταν ένα γυναικείο μοναστήρι ενώ έχει φρουριακή δόμηση. Η χρονική στιγμή που κατασκευάστηκε, δηλαδή προς το τέλος της εποχής της πειρατείας, είναι πολύ πιθανό το κάστρο να προϋπήρχε του μοναστηριού και να χρησίμευε σαν καταφύγιο των κατοίκων στις πειρατικές επιδρομές.