Η άγνωστη πυραμίδα της Ελλάδας μια… ανάσα από την Αθήνα

Η άγνωστη πυραμίδα της Ελλάδας μια… ανάσα από την Αθήνα

Σε δύο ωρίτσες από την Αττική μπορείς να την απολαύσεις

Η Ελλάδα είναι φημισμένη τόσο για τις παραλίες της, όσο και για τα αρχαία μνημεία της. Μάλιστα, μερικά από αυτά θα σε εκπλήξουν, καθώς πυραμίδες δεν υπάρχουν μόνο στην Αίγυπτο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η άγνωστη σε πολλούς πυραμίδα της Ελλάδας. Μια πυραμίδα χιλιάδων ετών η οποία βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Άργος και όταν φτάνεις εκεί κάνεις ένα ταξίδι στην ιστορία. Είναι η Πυραμίδα του Άργους ή Πυραμίδα του Ελληνικού όπως ονομάζεται επίσημα. Αν σου αρέσουν οι εκδρομές που έχουν και την ιστορική χροιά τους, τότε πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου το Άργος και την πυραμίδα του.

Πυραμίδα Άργους: Σε δύο ωρίτσες από την Αθήνα

H Πυραμίδα του Άργους, όπως είπαμε, ονομάζεται επίσημα Πυραμίδα του Ελληνικού. Είναι ένα άκρως εντυπωσιακό μνημείο χτισμένο πάνω στην οδική αρτηρία που ένωνε το Άργος με την Τεγέα. Δεν είναι ακριβές το πότε κατασκευάστηκε αλλά θεωρείται ότι η κατασκευή του τοποθετείται κοντά 4ο π.Χ. αιώνα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την χρήση του όπως για παράδειγμα το ότι χρησίμευε ως τύμβος, οχυρό, ή φρυκτωρία, επισημαίνεται στο exploringgreece.tv.

Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείς βλέποντας το κτίσμα μιας και δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο με αυτό στην Ελλάδα. Την ίδια εντύπωση μας έχει προκαλέσει (αλλά και στους επισκέπτες) το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο στην Εύβοια. Τα Δρακόσπιτα είναι από τα παράξενα της Ελλάδας που ακόμη δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί πλήρως…

Δείτε τις εικόνες από την Πυραμίδα, μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube.

Μαθήματα ιστορίας από τον Παυσανία

Σύμφωνα με τον Παυσανία, υπάρχει μια συγκεκριμένη εκδοχή για την κατασκευή αυτής της Πυραμίδας. Θεωρείται ότι χτίστηκε για να ταφούν οι νεκροί από την μάχη του Προίτου και του Ακρισίου. Οι δύο αυτοί άνδρες ήταν απόγονοι του βασιλιά του Άργους, Δαναού και ήρθαν αντιμέτωποι όταν έφτασε η ώρα να διεκδικήσουν τη βασιλεία σε μία μάχη δίχως νικητή. Λέγεται, μάλιστα, ότι τότε χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι ασπίδες. Για να τιμήσουν τους νεκρούς τους, κατασκευάστηκε κοινό μνημείο που ήταν διακοσμημένο με αργολικές ασπίδες.

Από τον Παυσανία μαθαίνουμε ότι το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη τη κόσμου. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται εκείνος, που σίγουρα γνώριζε περισσότερα και ελάχιστοι μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Στο Άργος κρύβονται πραγματικοί θησαυροί και εκτός της Πυραμίδας μπορείς να τα ανακαλύψεις και να μαγευτείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...