Παραλία Ψάθα: Μοιάζει με νησί και είναι ατελείωτη

Παραλία Ψάθα: Μοιάζει με νησί και είναι ατελείωτη

Το μαγευτικό Πόρτο Γερμενό

Εάν ψάχνεις το μέρος για να αποδράσεις για μια μόνο ημέρα, η παραλία Ψάθα, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Η παραλία βρίσκεται στη Δυτική Αττική και πρόκειται για μια τεράστια παραλία 2,5 χιλιομέτρων. Η Ψάθα είναι μια παραλία για όλα τα γούστα που σίγουρα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και όχι μόνο για μια φορά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι μοιάζει με νησί και αυτό γιατί το μέγεθός της, ίσως η αφράτη άμμος ή και το σκηνικό γύρω στην περιοχή την κάνει να θυμίζει.

Οι εικόνες από ψηλά μιλούν από μόνες τους για την ομορφιά του σημείου. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται, μπορείς πάντα να συμβουλεύεσαι τους χάρτες της Google. Πώς πήρε, όμως, το όνομά της η συγκεκριμένη παραλία; Σύμφωνα με την λαογράφο Γιόνα Μικέ Παιδούση, οφείλει το όνομά της από ένα είδος φυτού. Η τύφη -γνωστή και ως ψαθί- φυτρώνει άφθονη στην ευρύτερη περιοχή όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η Ψάθα σχηματίζει έναν καταγάλανο κόλπο με το πλεονέκτημα ότι διαθέτει δέντρα για φυσική σκιά όλες τις μέρες του χρόνου. Βάλε την παραλία Ψάθα στο πρόγραμμά σου και πάρε μαζί ό,τι μπορεί να χρειαστείς για να απολαύσεις τον ήλιο να βυθίζεται μέσα στη θάλασσα το δειλινό. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις ξανά σε αυτή τη γωνιά της Αττικής.

Το μαγευτικό Πόρτο Γερμενό

Φυσικά το μπάνιο στην παραλία Ψάθα, μπορείς να το συνδυάσεις με βόλτα στο Πόρτο Γερμενό. Μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο σου και με μερικές βουτιές στην παραλία Προσήλι με τα φουντωτά δέντρα που είναι πολύ κοντά. Αν βρεθείς στους πρόποδες του Κιθαιρώνα θα έχεις την ευκαιρία εκτός από βουτιές σε γαλάζια νερά να κάνεις στάση και να πιεις τον καφέ σου σε όμορφα μαγαζιά αλλά και να φας φρέσκο ψάρι σε κάποια ταβέρνα.

Γενικώς οι παραλίες της Αττικής που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για μονοήμερη εκδρομή.