Μία Λίμνη με… θάλασσα και απίθανα μυστικά

Μία Λίμνη με… θάλασσα και απίθανα μυστικά

Ένα μέρος μαγευτικό με κρυστάλλινα νερά

Μπορεί να την αποκαλούν Λίμνη στο νησί που βρίκσεται, ωστόσο πέρα από αυτή δίπλα υπάρχει μια παραλία που θα σε μαγεύσει και κρύβει τα δικά της μυστικά.

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψεις εάν κλείσεις διακοπές στη Ζάκυνθο και επισκεφθείς την περιοχή με τη Λίμνη Κερίου και την παραλία Κερί. Ένα μέρος μαγευτικό με κρυστάλλινα νερά που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Και φυσικά εκτός από την ομορφιά η περιοχή κρύβει ιδιαίτερα μυστικά. Εκεί ζουν οι χελώνες καρέτα – καρέτα και μπορεί να είσαι τυχερός να τις συναντήσεις.

Διακοπές στη Ζάκυνθο: Η Λίμνη που έχει και… θάλασσα και κρύβει ξεχωριστά μυστικά

Η Λίμνη Κερίου βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού στο σημείο που απλώνεται το Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για το νησί. Εκτός από τη Λίμνη, εκεί δίπλα υπάρχει και η παραλία Κερί στην οποία πρέπει να κολυμπήσεις αν βρεθείς για διακοπές στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με καθαρά νερά, άμμο και βότσαλα. Μπορείς να πάρεις την ομπρέλα σου και την ψάθα σου και να τα στήσεις όπου θες. Ωστόσο υπάρχει και ένα μέρος με φυσική σκιά. Βρίσκονται στο πίσω μέρος της παραλίας και μπορείς να μείνεις εκεί ακόμη και ως το βράδυ για να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα, αναφέρει exploringgreece.tv.

Και φυσικά οι μικρές εκπλήξεις που σου αναφέραμε δεν είναι άλλες από τις χελώνες καθώς στην ευρύτερη περιοχή είναι το καταφύγιό τους. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία, μπορείς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google. Αν βρεθείς για διακοπές στη Ζάκυνθο και στο Κερί μην παραλείψεις να νοικιάσεις ένα θαλάσσιο ποδήλατο ή σκάφος. Έτσι θα αναζητήσεις τις χελώνες καρέτα – καρέτα. Με το σκάφος μπορεί να φτάσεις έως τις περίφημες σπηλιές της περιοχής αλλά και το Μαραθονήσι, το νησί που έχει σχήμα χελώνας.

Γεύση από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού του Youtube…

Τι επιπλέον θα ανακαλύψεις στη Ζάκυνθο

Αν βρεθείς για διακοπές στη Ζάκυνθο φυσικά δε θα ξεχάσεις να βρεθείς στην παραλία Ναυάγιο, μία από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως. Αν θα βρεθείς στην περιοχή με οικογένεια, προτίμησε το Τσιλιβί, μιας και είναι ένα χωριό που έχει πολλές επιλογές για παιδιά, ακόμη και το μεγαλύτερο mini golf στην Ελλάδα! Οι παραλίες του νησιού είναι πολύ ρηχές και καθαρές αλλά και ζεστές. Τόσο ζεστές που δε θα δες να βγεις για ώρες. Μια από αυτές τις παραλίες έχει και κάτι ιδιαίτερο. Εκεί τα αεροπλάνα πετούν λίγα μέτρα πάνω από το κεφάλι σου.

Οι διακοπές στη Ζάκυνθο σου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς.