Νάξος: Τα κρυστάλλινα νερά στο Καστράκι καθαρίζουν και την… σκέψη

Νάξος: Τα κρυστάλλινα νερά στο Καστράκι καθαρίζουν και την… σκέψη

Μια παραλία μακριά από τον πολύ κόσμο που σε βοηθάει να ηρεμήσεις

Η Νάξος δεν σημαίνει μόνο πολυκοσμία, φασαρία και έντονο ρυθμό, αλλά μπορεί κάποιος εκεί να βρει μέρη απομονωμένα και ήσυχα για να ηρεμήσει και να καθαρίσει την σκέψη του. Να ξεφύγει από τις έγνοιες και τα προβλήματα κάνοντας μπάνιο σε κρτυάλλινα νερά.

Μια τέτοια παραλία είναι και το Καστράκι. Φημισμένη και ξακουστή και όχι άδικα. Είναι μια από τις παραλίες που θα απολαύσεις χαλαρό μπάνιο όσο κόσμο κι αν βρεις εκεί. Είναι τέτοιο το μέγεθός της αλλά και το πόσο απλωμένη είναι.

Η εντυπωσιακή παραλία Καστράκι

Η Παραλία Καστράκι είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Νάξου. Βρίσκεται σε ένα σχετικά μικρό όρμο, δίπλα από τη χερσόνησο της Μικρής Βίγλας. Το περιβάλλον στο Καστράκι είναι παραδεισένιο, καθώς η κατάλευκη ψιλή άμμος και τα πρασινογάλανα νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς την οποία συμπληρώνουν οι κέδροι που βρίσκονται στις παρυφές της ακτής προσφέροντας πολύτιμη φυσική σκιά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, χωρίς όμως να δημιουργείται συνωστισμός αφού λόγω της μεγάλης της έκτασης υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία πρόσβασης κατά μήκος της παραλίας. Το Σεπτέμβριο δε, είναι ένα όνειρο. Τα νερά είναι πιο ζεστά, ο κόσμος λιγότερος και η ηρεμία που σου προσφέρει η αμμουδιά σε ξεκουράζει από τη βαβούρα και την καθημερινότητα, αναφέρει το Exploring Greece.

Η παραλία Καστράκι, εξάλλου, φημίζεται ακριβώς γι’ αυτό για την ηρεμία της, ενώ αποτελεί ιδανική τοποθεσία για ψάρεμα και αγκυροβόληση μικρών σκαφών.

Όλες οι πληροφορίες για την παραλία Καστράκι

Η παραλία στο Καστράκι βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νότια από τη Χώρα της Νάξου. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη είτε με ιδιωτικό είτε με ενοικιαζόμενο μέσο μεταφοράς.

Αν θελήσετε να απολαύσετε το γεύμα σας θα βρείτε αρκετές φιλόξενες ταβέρνες στην γύρω περιοχή με θέα την παραλία και το ανοικτό πέλαγος.

Επίσης αν θέλετε να συνεχίσετε το μπάνιο σας, σε κάποια από τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες, μπορείτε να πάτε στη μεγάλη παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Στη Νάξο ποτέ δεν βαριέσαι γιατί βρίσκεις τα πάντα. Θέλεις... φασαρία, θέλεις ηρεμία, όλα εκεί είναι. Γι' αυτό και μια φορά δεν φτάνει να την επισκεφτείς. Θα «αναγκαστείς» να ξαναπάς γιατί θα την λατρέψεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...