Η παραλία που βρίσκεται… σε κρατήρα και σε αφήνει άφωνο

Η παραλία που βρίσκεται… σε κρατήρα και σε αφήνει άφωνο

Οι εικόνες είναι μαγικές και δεν είναι δυνατόν να μην σε συνεπάρουν

Υπάρχουν πολλά μέρη που ίσως δεν γνωρίζεις στη χώρα και παραλίες που θα σε αφήσουν... άφωνο, αλλά ήρθε η ώρα να τα επισκεφθείς. Ένα τέτοιο είναι η παραλία που βρίσκεται σε κρατήρα και είναι μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Και φυσικά αυτή η παραλία δεν είναι άλλη από μια παραλία στους Πεταλιούς στην Εύβοια.

Αυτή η ελληνική παραλία που βρίσκεται σε κρατήρα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού Μεγαλόνησος. Είναι μια παραλία που αντικρίζει την Άνδρο και τις Κυκλάδες. Η ιδιαιτερότητά της, λοιπόν, εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της. Εκεί είναι ένας κρατήρας στρωμένος με άμμο και βότσαλα και στη μία πλευρά του ενώνεται με τη θάλασσα με μια φυσική αψίδα- καμάρα. Οι εικόνες είναι μαγικές και δεν είναι δυνατόν να μην σε συνεπάρουν.

Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη παραλία στην Εύβοια που αξίζει να γνωρίσεις. Όπως για παράδειγμα η δίδυμη παραλία των ερωτευμένων στην Εύβοια. Ή το Γρεγολίμανο, η εντυπωσιακή παραλία – αμμόγλωσσα της Βόρειας Εύβοιας, όπως αναφέρει το exploringreece.

Οι Πεταλιοί είναι ένας εξωτικός προορισμός που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και οι εικόνες σε κάνουν να θες να πετάξεις ως εκεί. Αν βρεθείς στην Εύβοια για διακοπές, σίγουρα αξίζει να γνωρίσεις αυτό το μέρος.

Η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος τα οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κατοικημένα. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.