Τέσσερα νησιά για τους Αθηναίους ιδανικά για σαββατοκύριακο

Τέσσερα νησιά για τους Αθηναίους ιδανικά για σαββατοκύριακο

Πεντακάθαρες παραλίες και πράσινα τοπία

Μικρά νησιά δίπλα στην Αθήνα, ακόμη και μια ώρα μακριά θα σε κάνουν να μπεις σε mood διακοπών από την πρώτη στιγμή και θα ξεχάσεις τον δύσκολο χειμώνα.

Πόρος

Ένα νησί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα που θα περάσεις τόσο καλά ώστε θα το κάνεις στέκι. Αν πάρεις το ταχύπλοο σε μία ώρα θα είσαι εκεί ξεκινώντας από τον Πειραιά. Ο Πόρος είναι το νησί που θα κάνεις χαλαρές και ξέγνοιαστες διακοπές. Ένα ήρεμο καταπράσινο νησί στον Αργοσαρωνικό ιδανικό για ολιγοήμερη απόδραση από την Αθήνα. Έχει και παραλίες και αξιοθέατα και ωραία μαγαζάκια για φαγητό. Μπορεί να είναι μικρό νησί αλλά θα βρεις πολλές παραλίες και μάλιστα ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμες. Και επειδή ο Πόρος είναι στην ουσία δύο νησιά, η Καλαυρία και η Σφαιρία, τις περισσότερες παραλίες θα τις βρεις στο πρώτο. Θα βρεις παραλίες με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι όλες με πεντακάθαρα νερά. Αν σου αρέσει να γνωρίζεις συνεχώς νέα αξιοθέατα, ο Πόρος είναι το νησί που θα στο προσφέρει αυτό.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι το νησί για χαλάρωση και περισυλλογή. Μέσα σε 48 ώρες μπορείς να εξερευνήσεις και να αγαπήσεις αυτό το νησί που είναι δίπλα στην Αθήνα. Το Αγκίστρι είναι μόλις μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά και μπορείς να φτάσεις εκεί με δύο τρόπους. Είτε θα πάρεις το δελφίνι είτε το φέρρυ μποτ. Το πρώτο σε έχει εκεί στα 55 λεπτά και το δεύτερο σε μιάμιση ώρα. με δελφίνι, είτε με φέρι μποτ. Όποια επιλογή κι αν κάνεις θα περάσεις ένα σαββατοκύριακο σε καταπράσινο νησί με κρυστάλλινα νερά και χαλαρούς ρυθμούς. Σου προτείνουμε να μείνεις στη Σκάλα αν θες να ζήσεις τη ζωντάνια του νησιού και να τα έχεις όλα στα πόδια σου.

Ύδρα

Η αρχοντική Ύδρα του Αργοσαρωνικού είναι το νησί που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Θα φτάσεις εκεί σε μιάμιση ώρα από τον Πειραιά και θα περάσεις ένα σαββατοκύριακο που θα μοιάζει με μία εβδομάδα διακοπών. Στην Ύδρα θα πας αν θες να περάσεις ένα πιο κοσμοπολίτικο σαββατοκύριακο δίπλα στην Αθήνα. Θα κάνεις βόλτα στα γραφικά στενά αλλά και «βαρκάδες» γύρω από το νησί. Γενικά δεν είναι ένα νησί που θα σε απογοητεύσει σε κανέναν από τους τομείς του. Δυνατό χαρτί του νησιού είναι και η γαστρονομία του αφού θα δοκιμάσεις ενδιαφέρουσες αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Αίγινα

Θα κάνεις μόλις μια ώρα με το πλοίο της γραμμής για να φτάσεις από τον Πειραιά στο νησί της Αίγινας. Ένας ιδανικός προορισμός για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Η Αίγινα τα έχει και στα προσφέρει όλα χωρίς να πρέπει να είσαι στο επίκεντρο της βουής της έντονης τουριστικής κίνησης. Η Αίγινα διαθέτει ήσυχες παραλίες και όμορφες διαδρομές για πεζοπορία. Είναι το γειτονικό της Αττικής που θα επιλέγεις ξανά και ξανά για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο και θα νομίζεις ότι έχεις φύγει κάπου μακριά, όπως αναφέρει το exploringgreece.