Το παραδεισένιο ακρωτήρι της Ελλάδας που σε σαγηνεύει

Το παραδεισένιο ακρωτήρι της Ελλάδας που σε σαγηνεύει

Έχει γαλαζοπράσινα νερά και δαιδαλώδεις δρόμους

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, πράσινα τοπία και ένα ιδιαίτερο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο. Αυτή είναι η εικόνα σε ένα από τα πιο όμορφα ακρωτήρια της Ελλάδας. O λόγος για την πανέμορφη χερσόνησο Παξιμάδα Καρύστου, η οποία αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Οι εικόνες από ψηλά σε βοηθούν να καταλάβεις από τι αποτελείται αυτό το ιδιαίτερο παζλ της χώρας μας. Η Κάρυστος, εξάλλου, είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας.

Παξιμάδα Καρύστου, το πανέμορφο ακρωτήρι από ψηλά

Το ακρωτήρι Παξιμάδα βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Καρύστου και αποτελεί μια όμορφη γωνιά που αξίζει να γνωρίσεις. Το σκηνικό συνθέτουν συνεχείς τιρκουάζ ορμίσκοι και μια διπλή παραλία. Ο λόγος για την παραλία Κολώνα η οποία στην πραγματικότητα είναι διπλή και μπορείς να κάνεις μπάνιο και στις τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv να ελέγξεις την κατεύθυνση του ανέμου για να δεις σε ποια από τις δύο υπάρχει κύμα και σε ποιο νηνεμία για να απολαύσεις πιο ήσυχο μπάνιο.

Εκτός από τις πανέμορφες και κρυστάλλινες παραλίες από ψηλά μπορούμε να παρατηρήσουμε και ένα άλλο παράδοξο. Η περιοχή διαθέτει δαιδαλώδες οδικό δίκτυο από άσφαλτο και σε πολλά σημεία χωρίς να υπάρχουν καθόλου σπίτια. Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ανήκει στον ΟΣΜΑΕΣ (Oικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού) και διαθέτει όλο το οδικό δίκτυο έτοιμο σύμφωνα με το σχέδιο ρυμοτόμησής του.

Κάρυστος: Σε ποια παραλία θα κάνεις μπάνιο

Αν θες να κάνεις τις βουτιές σου όταν θα βρεθείς στην περιοχή, σου πρτείνουμε να επισκεφθείς την παραλία Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη και γραφική παραλία με υπέροχα, τιρκουάζ, ρηχά νερά. Δεν είναι μια οργανωμένη παραλία αλλά έχει ένα beach bar ώστε να προμηθευτείς όλα όσα χρειάζεσαι για το μπάνιο σου εκεί. Μπορεί να θελήσεις να μείνεις ακόμη και ως το ηλιοβασίλεμα και καταλαβαίνουμε το γιατί.

Η Κάρυστος είναι δε σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα οπότε αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για διήμερη απόδραση του φθινοπώρου. Η περιοχή έχει οργανωμένα και οικονομικά καταλύματα και θα βρεις όλα όσα θες για να περάσεις στην Κάρυστο ένα ήσυχο σαββατοκύριακο.

Δες μερικές εικόνες από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Haanity του Youtube. Το πανέμορφο ακρωτήρι της Καρύστου θα σε εντυπωσιάσει και σίγουρα θα σε δελεάσει να το επισκεφτείς το συντομότερο.