Οι πέντε εμπειρίες που θα ζήσεις μόνο σε αυτό το νησί

Οι πέντε εμπειρίες που θα ζήσεις μόνο σε αυτό το νησί

Πρόκειται για ένα νησί του Αιγαίου, εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα

Η Λήμνος είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα νησί του Αιγαίου, εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα με πολλές επιλογές, διαμονής, διασκέδασης και χαλάρωσης.

Ένα σκηνικό που παρόμοιό του δεν συναντάς πουθενά στην Ελλάδα. Η ξεχωριστή έρημος της χώρας. Οι περίφημες Αμμοθίνες, ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που θα έχεις την ευκαιρία να δεις στη Λήμνο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αμμώδη έκταση η οποία όμως δε βρίσκεται σε παραλία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις Αμμοθίνες της Λήμνου τις έχουν χαρακτηρίσει ως μια «μικρογραφία» ερήμου, όπως αυτές που συναντούμε στη Σαχάρα και τη βόρεια Αφρική.

Παναγιά Κακαβιώτισσα: Η εκκλησία χωρίς σκεπή

Παναγία Κακαβιώτισσα, ένα αξιοθέατο θρησκευτικού περιεχομένου. Μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα μιας και πρόκειται για την μοναδική εκκλησία χωρίς σκεπή. Ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ιδιαίτερο αυτό εκκλησάκι που «πρέπει» να επισκεφθείς αν βρεθείς για διακοπές στη Λήμνο, είναι χτισμένο περίπου το 1.300 και στέκει μέχρι σήμερα αποπνέοντας μια ηρεμία και γαλήνη.

Τα σεληνιακά γλυπτά από λάβα

Πιθανόν να μην έχεις ξανακούσει γι’ αυτή την ιδιαίτερη γωνιά στη Λήμνο αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στη λίστα σου με όσα πρέπει να δεις στο νησί. Πρόκειται για ένα απόκοσμο σκηνικό με σεληνιακά γλυπτά από λάβα που όμοιά τους δεν βρίσκεις στην Ελλάδα. Το φαινόμενο αυτό θα το συναντήσεις στο γεωλογικό Πάρκο του Φαρακλού. Θεωρείται ότι αυτά τα γλυπτά – μπάλες δημιουργήθηκαν όταν συναντήθηκε η λάβα με τη θάλασσα.

Μούρτζεφλος, μπάνιο σε ένα ξεχωριστό ακρωτήρι

Με μια πρώτη ματιά ίσως νομίζεις ότι είσαι στην παραλία Κολώνα της Κύθνου. Όμως τελικά θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε ένα ξεχωριστό και απομονωμένο ακρωτήρι της Λήμνου. Είναι ο Μούρτζεφλος που είναι ιδανικός για όσους αγαπούν την περιπέτεια και τις ξεχωριστές εμπειρίες. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με 4X4, με περίπου 1 ώρα περπάτημα ή δια θαλάσσης με φουσκωτό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ξεχωριστή είναι και η κουζίνα της Λήμνου. Οι ντόπιοι θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις νόστιμα πιάτα που δε θα γευτείς αλλού. Οι διακοπές στη Λήμνο γίνονται ακόμη καλύτερα όταν δοκιμάζεις ντόπιες γεύσεις με αγνά υλικά. Όπως για παράδειγμα το φημισμένο καλαθάκι Λήμνου. Μην παραλείψεις επίσης να δοκιμάσεις τα Βενιζελικά και την Κατμεριά αλλά και το τοπικό κρασί.