Ένα ονειρικό ταξίδι στο νησί με τα σπάνια άλογα

Ένα ονειρικό ταξίδι στο νησί με τα σπάνια άλογα

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν ήρεμες διακοπές

Οι Σποράδες αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν ήρεμες διακοπές και τρομερές παραλίες.

Η Σκύρος διαθέτει όλη την οργάνωση που χρειάζεσαι για να μη σου λείψει τίποτα αλλά δεν είναι το νησί που θα σε «κουράσει» με τη βαβούρα και τη φλυαρία του. Εκεί θα απολαύσεις τη χαλάρωση που θες για να επιστρέψεις ξεκούραστος στη βάση σου. Ήθη, έθιμα και παραδόσεις παντρεύονται με τη γραφικότητα του νησιού και τις όμορφες καθαρές παραλίες και συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία φημίζεται η Σκύρος είναι τα σπάνια αλογάκια της. Αποτελούν ένα προστατευόμενο είδος που δε θα συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι μια ράτσα που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά όταν θα φτάσει στη Σκύρο για τις διακοπές του.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό άλογο με ύψος 90 έως 110 εκατοστά το οποίο παρουσιάζει για τους επιστήμονες πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Σκυριανοί καταβάλλουν εδώ και χρόνια μεγάλες προσπάθειες για να μην απειλείται υπό εξαφάνιση το συγκεκριμένο είδος.

Εκτός από την αγάπη που τους έχουν, τα αλογάκια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού που το έχουν κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μην ξεχάσεις:

  • Να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα του νησιού. Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα που έχουμε συναντήσει στο είδος του.
  • Δοκιμάσεις σκυριανή φέτα καθώς και κεφαλοτύρι Σκύρου και το ξινοτύρι Σκύρου. Όλα σου προσφέρουν γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
  • Να κάνεις μια κρουαζιέρα στο Σαρακήνικο. Θα πάρεις καραβάκι από τον Πεύκο και θα φτάσεις στην Γλυφάδα.
  • Μια ονειρική παραλία με διάφανα νερά στο μικρό και ακατοίκητο νησάκι Σαρακήνικο που είναι νότια της Σκύρου.
  • Μην ξεχάσεις οτι στην Σκύρος δωμάτια και βίλες υπάρχουν αρκετές αρκεί να μην περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να τα κλείσεις.