Μία μίνι απόδραση στα βουνά της Αττικής

Μία μίνι απόδραση στα βουνά της Αττικής

Όσα αξίζει να δεις

Τα βουνά της Αττικής σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Τα μονοπάτια είναι εκεί ανυπομονώντας να τα περπατήσεις. Επίσης αναζητάς σημεία όπου θα βγάλεις αξέχαστες φωτογραφίες και θα στρώσεις ένα τραπεζομάντηλο για να κάνεις ένα πικ νικ στη φύση.

Η πιο βολική λύση είναι η Πάρνηθα

Θες να εξερευνήσεις κάποιο από τα βουνά της Αττικής αλλά δεν θες να πας μακριά; Η πιο βολική λύση είναι η Πάρνηθα. Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας η Πάρνηθα αποτελεί το πιο ψηλό βουνό στην Αττική.

Βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά της Αθήνας. Έχει συνολική έκταση 300 περίπου τ.χ. ενώ η υψηλότερη κορυφή της είναι η Καραμπόλα (1.413 μ). Πηγαίνοντας στην Πάρνηθα θα απολαύσεις τη φύση και φυσικά θα εισπνεύσεις καθαρό αέρα. Σημαντικό τμήμα της απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Ο Υμηττός με την εντυπωσιακή θέα

Εάν έχεις αποφασίσει πως θες να εξερευνήσεις τα βουνά της Αττικής πρέπει αρχικά να πας μια βόλτα στον Υμηττό. Στο συγκεκριμένο βουνό λέγεται ότι χόρευαν οι νεράιδες και πως οι κορυφές του «μαρτυρούσαν» τον καιρό στους αρχαίου Αθηναίους. Η διαδρομή σου θα ξεκινήσει από τη Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή. Εκεί θα φτάσεις με αυτοκίνητο από την οδό Γραβιάς στο τέλος της βόρειας περίφραξης των αμερικάνικων κολεγίων.

Η Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού μπορούμε να πούμε πως αποτελεί την αφετηρία της εκδρομής αλλά και το σημείο συνάντησης όσων επιθυμούν να ακολουθήσουν τα μονοπάτια και να κάνουν πεζοπορία. Θα συναντήσεις πεύκα, θα ακούσεις τα πουλιά να κελαηδούν και θα φτάσεις σε σπήλαια εύκολα προσβάσιμα, με φυσική ομορφιά αλλά και αρχαιολογική αξία.

ο Σπήλαιο είναι οριζόντιο, με έναν ενιαίο θάλαμο, διαστάσεων περίπου 50 επί 20 μέτρα και ύψος οροφής από 6 έως 11 μέτρα. Προχωρώντας στο βάθος του θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν δύο μεγάλοι σταλαγμιτικοί σχηματισμοί αλλά και μικρή σταγονοροή, που συμβάλλει στη συνέχιση της δημιουργίας του λιθωματικού διακόσμου.

Το Σπήλαιο Λεοντάρι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Υμηττού. Σε υψόμετρο 550 μέτρων δυτικά των Γλυκών Νερών Αττικής, όπως αναφέρει το exploringgreece.