Τρεις προορισμοί με το αυτοκίνητο που θα σε μαγέψουν

Τρεις προορισμοί με το αυτοκίνητο που θα σε μαγέψουν

Προτάσεις για όλα τα γούστα

Υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν διακοπές με αυτοκίνητο. Έχουν παιδιά, επιθυμούν να πάρουν μαζί της αρκετά πράγματα.

Ή απλά δεν είναι πρόθυμοι να αποχωριστούν το όχημά τους.

Δείτε...τρεις τέλειους προορισμούς.

Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», η συγκεκριμένη φράση δεν έχει βγει τυχαία. Η Χαλκιδική είναι το μέρος που λατρεύουν όχι μόνο οι Θεσσαλονικείς αλλά όλοι οι Έλληνες. Η Χαλκιδική είναι ειδικό μέρος για διακοπές με αυτοκίνητο. Διαθέτει όμορφες παραλίες οργανωμένες και μη και απέχει από τη Θεσσαλονίκη 122 χιλιόμετρα.

Στο νότιο τμήμα της σχηματίζονται τρεις χαρακτηριστικές επιμήκεις χερσόνησοι (οι αλλιώς «πόδια» όπως αποκαλούνται) οι οποίες είναι από δυτικά προς ανατολικά: η χερσόνησος της Κασσάνδρας, η χερσόνησος της Σιθωνίας και η χερσόνησος του Άθω. Έχει παραλίες με γαλαζοπράσινα βαθιά νερά, κόλπους που δεν έχουν να ζηλεύουν τίποτα από τα νησιά και ό,τι τραβάει η καρδιά σου από μέρη να διασκεδάσεις με την ψυχή μέχρι σημεία να χαλαρώσεις απόλυτα.

Καμένα Βούρλα: Η ιδανική κωμόπολη για διακοπές με αυτοκίνητο

Τα Καμένα Βούρλα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας. Απέχουν από την Αθήνα περίπου 170 χιλιόμετρα, δηλαδή οδικώς λιγότερο από 2 ώρες. Ακριβώς πίσω από τα Καμένα Βούρλα που αποτελούν ένα μέρος ιδανικό για διακοπές με αυτοκίνητο υψώνονται οι απότομες πλαγιές του όρους Κνημίς.

Τα Καμένα Βούρλα αποτελούν αγαπημένο προορισμό και για τους spa lovers καθώς διαθέτουν ιαματικές πηγές. Σε αυτή τη γωνιά της Φθιώτιδας οι αποστάσεις ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα είναι σχεδόν μηδαμινές καθώς ο τόπος ευνοείται από το καλό οδικό δίκτυο.

Διακοπές με αυτοκίνητο στη Λευκάδα: Το νησί που πας οδικώς

Στη Λευκάδα θα βρεις το Πόρτο Κατσίκι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες. Έχει άσπρο ψιλό βότσαλο και εκπληκτικά νερά. Πρόκειται για ένα σημείο που μπορείς να το φτάσεις αφήνοντας το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ πάνω στον βράχο και στη συνέχεια παίρνοντας το κατηφορικό δρομάκι με τα δεκάδες σκαλοπάτια, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μία επίσης εντυπωσιακή παραλία της Λευκάδας 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης είναι το Κάθισμα. Είναι πλήρως οργανωμένη και διαθέτει αρκετά beach bars. Αξίζει να επισκεφτείς τον Άγιο Νικήτα αλλά και το Αγιοφύλλι.