Ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στο γραφικό χωριό της Εύβοιας

Ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στο γραφικό χωριό της Εύβοιας

Αρχοντική με θέα που μαγεύει

Η Κύμη είναι τόσο κοντά στην Αθήνα που ενδείκνυται για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου.

Θα συναντήσεις τοπία καταπράσινα, θέα στο Αιγαίο και όμορφα αξιοθέατα.

Αν, λοιπόν, κανονίσεις σύντομη απόδραση στο Μπαλκόνι του Αιγαίου όπως αποκαλούν συχνά την Κύμη για την πανοραμική της θέα, θα δεις πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. Και ίσως τελικά γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου από την Αθήνα.

Οι στάσεις που πρέπει να κάνεις είναι αρκετές. Αρχικά, στο Λαογραφικό Μουσείο. Έχει ιδρυθεί το έτος 1981 από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης.

Στην Παραλία της Κύμης, δε θα σταθείς απλά. Θα περάσεις μια ολόκληρη μέρα χωρίς να το καταλάβεις. Θα πας βόλτα, θα φας, θα πιεις. Είναι ένας πολύ γραφικός οικισμός που δε σου αφήνει περιθώρια να δυσαρεστηθείς. Από εκεί συνδέεται επίσης και η Εύβοια με τη Σκύρο.

Στους Καλημεριάνους. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της ευρύτερης περιοχής. Η θέα είναι το κάτι άλλο ενώ θα δεις ότι διατηρείται πολύ το παραδοσιακό στυλ στον οικισμό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Η Κύμη απέχει περίπου 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 85 χιλιόμετρα. από τη Χαλκίδα και 140 χιλιόμετρα μέσω του Ferry Boat Ωρωπού – Ερέτριας.